Vepřová kýta po hambursku

Hedvábná smetanová omáčka s kořenovou zeleninou, křehoučké vepřové a knedlíky. To je oběd, který prostě nejde nemilovat.

Obtížnost

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

6 PORCE +

Postup

  1. Polovinu šunky a okurek nakrájíme na úzké dlouhé špalíčky. Vepřovou kýtu očistíme. Ostrým dlouhým nožem do ní uděláme hluboké zářezy a vyplníme je uzeninou a okurkou.
  2. Kořenovou zeleninu a cibuli očistíme a pokrájíme nadrobno. Vše krátce podusíme na oleji v kastrolu. Maso osolíme a vložíme do základu v kastrůlku. Přidáme koření, nadrobno pokrájenou slaninu, hořčici a na plátky pokrájený omytý citron.
  3. Vepřovou kýtu zastříkneme octem a podlijeme trochou vody. Přiklopíme ji a na mírném ohni necháme dusit. Průběžně ji otáčíme a dle potřeby podléváme další tekutinou.
  4. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Měkkou kýtu vyjmeme z kastrolu. Jíšku rozředíme trochou studené vody a šťávu se zeleninou jí zahustíme. Přilijeme mléko a omáčku asi 15 minut povaříme.
  5. Z omáčky vyjmeme koření a zjemníme ji smetanou. Propasírujeme ji přes husté síto a znovu přivedeme k varu. Dle potřeby dochutíme.
  6. Zbylou šunku s okurkami nakrájíme na malé kousky a vsypeme je do hotové omáčky. Vepřové maso nakrájíme na plátky. Na talíři je podlijeme omáčkou a doplníme houskovými knedlíky nebo těstovinami.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    500 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2090 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    15,9 g

    18 %

    16 %

  • Vláknina

    2,0 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    40,2 g

    64 %

    59 %

  • Tuky

    30,3 g

    47 %

    43 %

  • nasycené

    11,4 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečené uzené s medem a kořením

Na tomto pečeném masu si zaručeně pochutnáte.

Zapečený chřest v parmské šunce se sýrem

Vymazlete chuť chřestu voňavou parmskou šunkou a krémovým bešamelem.