náhledy
Vepřová kýta po hambursku
Autor: PS, Kulinární studio MAFRA
Polovinu šunky a okurek nakrájíme na úzké dlouhé špalíčky. Vepřovou kýtu očistíme. Ostrým dlouhým nožem do ní uděláme hluboké zářezy a vyplníme je uzeninou a okurkou.
Autor: PS, Kulinární studio MAFRA
Kořenovou zeleninu a cibuli očistíme a pokrájíme nadrobno.
Autor: PS, Kulinární studio MAFRA
Vše krátce podusíme na oleji v kastrolu.
Autor: PS, Kulinární studio MAFRA
Maso osolíme a vložíme do základu v kastrůlku. Přidáme koření, nadrobno pokrájenou slaninu, hořčici a na plátky pokrájený omytý citron.
Autor: PS, Kulinární studio MAFRA
Přidáme koření, nadrobno pokrájenou slaninu, hořčici a na plátky pokrájený omytý citron.
Autor: PS, Kulinární studio MAFRA
Vepřovou kýtu zastříkneme octem a podlijeme trochou vody. Přiklopíme ji a na mírném ohni necháme dusit. Průběžně ji otáčíme a dle potřeby podléváme další tekutinou.
Autor: PS, Kulinární studio MAFRA
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku.
Autor: PS, Kulinární studio MAFRA
Jíšku rozředíme trochou studené vody a šťávu se zeleninou jí zahustíme.
Autor: PS, Kulinární studio MAFRA
Přilijeme mléko a omáčku asi 15 minut povaříme.
Autor: PS, Kulinární studio MAFRA
Z omáčky vyjmeme koření a zjemníme ji smetanou. Propasírujeme ji přes husté síto a znovu přivedeme k varu. Dle potřeby dochutíme.
Autor: PS, Kulinární studio MAFRA
Propasírujeme ji přes husté síto a znovu přivedeme k varu. Dle potřeby dochutíme.
Autor: PS, Kulinární studio MAFRA
Zbylou šunku s okurkami nakrájíme na malé kousky a vsypeme je do hotové omáčky.
Autor: PS, Kulinární studio MAFRA
Vepřové maso nakrájíme na plátky. Na talíři je podlijeme omáčkou a doplníme houskovými knedlíky nebo těstovinami.
Autor: PS, Kulinární studio MAFRA