Vepřová krkovice po staročesku na zázvoru a pivě

Je snad něco lepšího, než vepřové maso pečené na pivě? Ano, krkovice pečená na zlatavém moku a závoru!

Obtížnost

Střední

Vaření 120 min

bez marinování

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Maso osolíme, opepříme, posypeme zázvorem, lístky tymiánu, přelijeme olejem a pivem a dáme marinovat přes noc do lednice. Maso v průběhu marinování, asi po 3 hodinách, otočíme.
  2. Maso vyndáme z marinády a opečeme v pekáčku ze všech stran na sádle dozlatova. Přidáme cibule nakrájené na čtvrtky a rozmáčknuté stroužky česneku. Vše přelijeme marinádou a přiklopené pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C asi hodinu.
  3. Ke konci pečení podlijeme trochou vody a dopečeme odkryté dalších při 180°C asi 20 minut. Podáváme s čerstvým chlebem a posypeme lístky tymiánu.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    616 KCal

    28 %

    26 %

  • Energie

    2577 KJ

    28 %

    26 %

  • Sacharidy

    9,2 g

    10 %

    9 %

  • Vláknina

    1,6 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    51,1 g

    81 %

    75 %

  • Tuky

    39,6 g

    61 %

    57 %

  • nasycené

    9,3 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Široké nudle s pečenými paprikami a rajčaty

Tajemstvím italské kuchyně jsou kvalitní suroviny a jednoduchá příprava.

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečené uzené s medem a kořením

Na tomto pečeném masu si zaručeně pochutnáte.

Zapečený chřest v parmské šunce se sýrem

Vymazlete chuť chřestu voňavou parmskou šunkou a krémovým bešamelem.