Vepřová krkovice po staročesku na zázvoru a pivě
Je snad něco lepšího, než vepřové maso pečené na pivě? Ano, krkovice pečená na zlatavém moku a závoru!
Vaření 120 min
bez marinování
Postup
- Maso osolíme, opepříme, posypeme zázvorem, lístky tymiánu, přelijeme olejem a pivem a dáme marinovat přes noc do lednice. Maso v průběhu marinování, asi po 3 hodinách, otočíme.
- Maso vyndáme z marinády a opečeme v pekáčku ze všech stran na sádle dozlatova. Přidáme cibule nakrájené na čtvrtky a rozmáčknuté stroužky česneku. Vše přelijeme marinádou a přiklopené pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C asi hodinu.
- Ke konci pečení podlijeme trochou vody a dopečeme odkryté dalších při 180°C asi 20 minut. Podáváme s čerstvým chlebem a posypeme lístky tymiánu.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
616 KCal
28 %
26 %
-
Energie
2577 KJ
28 %
26 %
-
Sacharidy
9,2 g
10 %
9 %
-
Vláknina
1,6 g
5 %
5 %
-
Bílkoviny
51,1 g
81 %
75 %
-
Tuky
39,6 g
61 %
57 %
-
nasycené
9,3 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA