Velikonoční nádivka s vajíčkem

1 hodnocení

Upečte si nádivku s překvapením uvnitř.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

10 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    365 KCal

    17 %

    15 %

  • Energie

    1529 KJ

    17 %

    15 %

  • Sacharidy

    23,1 g

    26 %

    23 %

  • Vláknina

    1,4 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    19,7 g

    31 %

    29 %

  • Tuky

    21,9 g

    34 %

    31 %

  • nasycené

    7,3 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vepřové a uzené maso vložíme do hrnce s 350 ml vody a uvaříme doměkka. Hotové vyndáme a necháme vychladnout. Maso nakrájíme na malé kostičky a asi 300 ml vývaru uchováme. Rohlíky nakrájíme také na kostičky, dáme do velké mísy a pokropíme vývarem z masa, aby se rohlíky navlhčily.
  2. Žloutky oddělíme od bílků a utřeme je se změklým máslem a špetkou soli. Spolu s masem žloutkovou směs přidáme k rohlíkům, ochutíme pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem. Přidáme nasekanou petrželku a jarní cibulku nakrájenou na tenká kolečka. Bílky vyšleháme se solí do tuhého sněhu a opatrně zapracujeme do rohlíků.
  3. Formu si vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Polovinu směsi rozprostřeme do formy, na ni poklademe uvařená vejce, překryjeme zbylou směsí, aby byla vejce zakrytá a zarovnáme. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 35 minut.
Autor:

Podobné recepty

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Králík s hořčičnou omáčkou

Upečte si králíka tentokrát jinak, s hořčičnou omáčkou chutná skvěle.

Telecí játra na víně

Skvělou přílohou k tomuto báječnému pokrmu je čerstvé pečivo.

Řízečky v sýrovém těstě s česnekovým dipem

Lepší řízky jste snad ještě nejedli.

Quiche

Hned, jak tento recept uvidíte, budou se vám sbíhat sliny.