Ingredience
Postup
- Vepřové a uzené maso vložíme do hrnce s 350 ml vody a uvaříme doměkka. Hotové vyndáme a necháme vychladnout. Maso nakrájíme na malé kostičky a asi 300 ml vývaru uchováme. Rohlíky nakrájíme také na kostičky, dáme do velké mísy a pokropíme vývarem z masa, aby se rohlíky navlhčily.
- Žloutky oddělíme od bílků a utřeme je se změklým máslem a špetkou soli. Spolu s masem žloutkovou směs přidáme k rohlíkům, ochutíme pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem. Přidáme nasekanou petrželku a jarní cibulku nakrájenou na tenká kolečka. Bílky vyšleháme se solí do tuhého sněhu a opatrně zapracujeme do rohlíků.
- Formu si vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Polovinu směsi rozprostřeme do formy, na ni poklademe uvařená vejce, překryjeme zbylou směsí, aby byla vejce zakrytá a zarovnáme. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 35 minut.