Vdolky s hruškovými povidly

Domácí vdolky, které chutnají jako z vašeho dětství.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez kynutí

Ingredience

16 PORCE +

Povidla:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    201 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    839 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    35,7 g

    41 %

    36 %

  • Vláknina

    2,0 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    5,6 g

    9 %

    8 %

  • Tuky

    3,6 g

    6 %

    5 %

  • nasycené

    1,7 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z droždí, třetiny vlažného mléka, lžíce cukru a dvou lžic mouky připravíme kvásek, který necháme na teplém místě nakynout.
  2. Zbylou mouku prosijeme se solí, přidáme zbylý cukr a mléko, vejce a vykynutý kvásek a zlehka propracujeme. Nakonec přidáme rozehřáté máslo a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě kynout asi 45 minut.
  3. Vykynuté těsto rozválíme na plát silný asi 2 cm. Pomocí skleničky vykrájíme kolečka a smažíme je na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Dáme je na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Oloupané hrušky zbavené jádřinců rozmixujeme a povaříme je v kastrůlku s cukrem a skořicí asi 20 minut. Vdolky podáváme s povidly a můžeme je doplnit i tvarohem.
Autor:

Podobné recepty

Žloutkové řezy

Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.

Pomerančové řezy

Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.

Sušenkové řezy s pudinkem a malinami

S tímto moderním dezertem vždycky zabodujete.

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Závin z pivního těsta

Sladká náplň ve slaném těstě, dokonalá kombinace.