Ingredience
Postup
- Z droždí, třetiny vlažného mléka, lžíce cukru a dvou lžic mouky připravíme kvásek, který necháme na teplém místě nakynout.
- Zbylou mouku prosijeme se solí, přidáme zbylý cukr a mléko, vejce a vykynutý kvásek a zlehka propracujeme. Nakonec přidáme rozehřáté máslo a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě kynout asi 45 minut.
- Vykynuté těsto rozválíme na plát silný asi 2 cm. Pomocí skleničky vykrájíme kolečka a smažíme je na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Dáme je na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Oloupané hrušky zbavené jádřinců rozmixujeme a povaříme je v kastrůlku s cukrem a skořicí asi 20 minut. Vdolky podáváme s povidly a můžeme je doplnit i tvarohem.