Vánoční domácí punč
K vánočním časům patří i teplý punč.
Postup
- Džus, víno, rum, vodu, cukr, hřebíčky a skořici vložíme do hrnce a pomalu zahřejeme pod bod varu. Nevaříme.
- Horní okraj skleničky navlhčíme a obalíme v hnědém cukru. Jablka omyjeme, nakrájíme na plátky a vypíchneme jim středy ve tvaru hvězdičky.
- Část plátků vložíme do sklenic. Z punče vyndáme skořici a hřebíček. Horkým punčem zalijeme jablka ve sklenici.
- Ze zbylých plátků jablek vykrojíme hvězdičky a ozdobíme jimi naplněné sklenice.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
245 KCal
11 %
10 %
-
Energie
1024 KJ
11 %
10 %
-
Sacharidy
35,9 g
41 %
36 %
-
Vláknina
2,3 g
8 %
8 %
-
Bílkoviny
0,5 g
1 %
1 %
-
Tuky
0,4 g
1 %
1 %
-
nasycené
0,1 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA