Vánoční domácí punč

K vánočním časům patří i teplý punč.

Obtížnost

Lehké

Vaření 15 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Džus, víno, rum, vodu, cukr, hřebíčky a skořici vložíme do hrnce a pomalu zahřejeme pod bod varu. Nevaříme.
  2. Horní okraj skleničky navlhčíme a obalíme v hnědém cukru. Jablka omyjeme, nakrájíme na plátky a vypíchneme jim středy ve tvaru hvězdičky.
  3. Část plátků vložíme do sklenic. Z punče vyndáme skořici a hřebíček. Horkým punčem zalijeme jablka ve sklenici.
  4. Ze zbylých plátků jablek vykrojíme hvězdičky a ozdobíme jimi naplněné sklenice.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    245 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1024 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    35,9 g

    41 %

    36 %

  • Vláknina

    2,3 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    0,5 g

    1 %

    1 %

  • Tuky

    0,4 g

    1 %

    1 %

  • nasycené

    0,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Rebarborový gin a tonic

Tento drink si oblíbíte.

Silvestrovský koktejl

Tento koktejl chutná prostě božsky.

Růžové mléko s malinami

Osvěžující mléko, které si oblíbí určitě i vaše děti.

Valentýnský drink

Oslavte s partnerem Valentýn luxusním drinkem.

Sýrové vrtulky a svařené víno

Udělejte si s partnerem hezký večer u filmu s dobrým občerstvením.