Vánoční bramborový salát
Pokud pořád hledáte „svůj“ bramborový salát, zkuste se inspirovat tady.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
577 KCal
26 %
24 %
-
Energie
2416 KJ
26 %
24 %
-
Sacharidy
51,5 g
59 %
51 %
-
Vláknina
8,6 g
29 %
29 %
-
Bílkoviny
20,3 g
32 %
30 %
-
Tuky
30,4 g
47 %
43 %
-
nasycené
1,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Brambory důkladně očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou a vaříme ve slupce asi 25 minut doměkka. Necháme je vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky, které dáme do velké mísy.
- Šunku nakrájíme na nudličky. Celer oloupeme a nastrouháme najemno. Cibulku očistíme a nakrájíme na plátky. Okurku necháme okapat a rozkrájíme na kostičky. Připravené přísady přidáme k bramborám a vše zlehka promícháme s majonézou. Ochutíme solí, pepřem a hořčicí. Salát dáme vychladit.
- Mezitím vařená vejce prudce zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Salátové listy opereme a rozložíme na talíře. Na ně rozdělíme vychlazený salát, přidáme vejce, popřípadě ozdobíme bylinkami a podáváme.