Vaječný salát s červenou řepou

Připravte si snadný salát, který vás i pořádně zasytí.

Obtížnost

Lehké

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Dresink:

Postup

  1. Vejce vaříme 8-10 minut natvrdo, pak je prudce zchladíme studenou vodou, oloupeme a podélně rozčtvrtíme.
  2. Červenou řepu omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Pak ji vyjmeme, oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a necháme vychladnout. Cukrový hrášek očistíme, spaříme horkou vodou, scedíme a necháme okapat. Salát rozdělíme na listy, které opereme pod tekoucí vodou. Větší listy natrháme.
  3. Chléb nakrájíme na kostky a opečeme je na suché pánvi dozlatova. Krutony vyjmeme a necháme vychladnout.
  4. Olej ochutíme hořčicí a metlou vyšleháme. Pak za stálého míchání postupně přiléváme vývar a dresink okořeníme solí a cayenským pepřem.
  5. Talíře vyložíme listy salátu, na ně rozdělíme červenou řepu, hráškové lusky, kousky vajec a přidáme krutony. Posypeme pepřem, ozdobíme bylinkami a přelijeme dresinkem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    302 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1261 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    22,4 g

    25 %

    22 %

  • Vláknina

    5,1 g

    17 %

    17 %

  • Bílkoviny

    11,8 g

    19 %

    17 %

  • Tuky

    17,1 g

    26 %

    24 %

  • nasycené

    2,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Sýrový salát

Rychlá svačina, která je ideální na léto.

Tuňákový salát s fazolemi

Pokud máte rádi ryby, tak vám zachutná i tento salátek.

Sleďový salát s jablky a bílými fazolemi

Doplňte sledě v salátku sladkými jablky.

Salát z barevných fazolí a zelených fazolek

Pestrý salát, který vás díky fazolím zasytí.

Vrstvený salát

Při zdobení salátů se nebojte dát prostor vaší fantazii.