Vaječný salát s červenou řepou
Připravte si snadný salát, který vás i pořádně zasytí.
Postup
- Vejce vaříme 8-10 minut natvrdo, pak je prudce zchladíme studenou vodou, oloupeme a podélně rozčtvrtíme.
- Červenou řepu omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Pak ji vyjmeme, oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a necháme vychladnout. Cukrový hrášek očistíme, spaříme horkou vodou, scedíme a necháme okapat. Salát rozdělíme na listy, které opereme pod tekoucí vodou. Větší listy natrháme.
- Chléb nakrájíme na kostky a opečeme je na suché pánvi dozlatova. Krutony vyjmeme a necháme vychladnout.
- Olej ochutíme hořčicí a metlou vyšleháme. Pak za stálého míchání postupně přiléváme vývar a dresink okořeníme solí a cayenským pepřem.
- Talíře vyložíme listy salátu, na ně rozdělíme červenou řepu, hráškové lusky, kousky vajec a přidáme krutony. Posypeme pepřem, ozdobíme bylinkami a přelijeme dresinkem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
302 KCal
14 %
13 %
-
Energie
1261 KJ
14 %
13 %
-
Sacharidy
22,4 g
25 %
22 %
-
Vláknina
5,1 g
17 %
17 %
-
Bílkoviny
11,8 g
19 %
17 %
-
Tuky
17,1 g
26 %
24 %
-
nasycené
2,7 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Vrstvený salát
Při zdobení salátů se nebojte dát prostor vaší fantazii.