Vaječné roládky se zeleninou

Servírujte jako předkrm tuto vaječnou chuťovku.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    278 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1164 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    9,6 g

    11 %

    10 %

  • Vláknina

    2,7 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    12,7 g

    20 %

    19 %

  • Tuky

    20,9 g

    32 %

    30 %

  • nasycené

    5,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Papriku rozpůlíme a očistíme. Položíme ji na plech vyložený pečicím papírem slupkou nahoru. Vložíme do vyhřáté trouby pod gril. Ogrilované papriky ihned zabalíme do alobalu a necháme asi 5 minut zapařit.
  2. Pak papriky rozbalíme, oloupeme, nakrájíme na nudličky a položíme zpět na plech. Potřeme je olejem a lehce posypeme solí a pepřem. Cibuli a česnek oloupeme, nasekáme najemno a přidáme k paprice. Vše vložíme do trouby a pečeme ještě asi 10 minut.
  3. Do misky rozklepneme vejce, postupně vmícháme mouku, lučinu a najemno nasekané bylinky. Ochutíme solí a mletým pepřem.
  4. Velkou rozpálenou pánev vymažeme zbylým olejem a směs na ni nalijeme. Vaječnou omeletu opečeme po obou stranách dozlatova a přendáme na talíř. Omeletu potřeme paprikovou směsí a stočíme do rolády. Roládu nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a ozdobíme zelenými salátovými listy.
Autor:

Podobné recepty

Sýrové ražniči

Nabídněte návštěvě zajímavé jednuhubky.

Novoroční utopenec

Vychutnejte si oblíbenou klasiku.

Šunka v sýru

Pochutná si celá rodina.

Pomerančová hořčice s estragonem

Místo kupované hořčice si ji doma radši uvařte sami.

Rebarborové čatní

Vyzkoušejte tradiční indickou marmeládu.