Vaječné roládky se zeleninou
Servírujte jako předkrm tuto vaječnou chuťovku.
Postup
- Papriku rozpůlíme a očistíme. Položíme ji na plech vyložený pečicím papírem slupkou nahoru. Vložíme do vyhřáté trouby pod gril. Ogrilované papriky ihned zabalíme do alobalu a necháme asi 5 minut zapařit.
- Pak papriky rozbalíme, oloupeme, nakrájíme na nudličky a položíme zpět na plech. Potřeme je olejem a lehce posypeme solí a pepřem. Cibuli a česnek oloupeme, nasekáme najemno a přidáme k paprice. Vše vložíme do trouby a pečeme ještě asi 10 minut.
- Do misky rozklepneme vejce, postupně vmícháme mouku, lučinu a najemno nasekané bylinky. Ochutíme solí a mletým pepřem.
- Velkou rozpálenou pánev vymažeme zbylým olejem a směs na ni nalijeme. Vaječnou omeletu opečeme po obou stranách dozlatova a přendáme na talíř. Omeletu potřeme paprikovou směsí a stočíme do rolády. Roládu nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a ozdobíme zelenými salátovými listy.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
278 KCal
13 %
12 %
-
Energie
1164 KJ
13 %
12 %
-
Sacharidy
9,6 g
11 %
10 %
-
Vláknina
2,7 g
9 %
9 %
-
Bílkoviny
12,7 g
20 %
19 %
-
Tuky
20,9 g
32 %
30 %
-
nasycené
5,9 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA