Vaječná hnízda s křupavou slaninkou
Kdy jindy si dopřát vymazlenou snídani než právě o víkendu? Ani milovníci dozlatova opečené slaninky nepřijdou zkrátka.
Postup
- Oddělíme žloutky od bílků a odložíme je do jednotlivých mističek. Bílky lehce osolíme a vyšleháme z nich tuhý sníh, který rozdělíme na 4 stejné části.
- Přendáme je na plech vyložený pečicím papírem, vytvarujeme z nich hnízda s důlkem uprostřed vysoká asi 4 cm a do každého důlku vložíme jeden žloutek.
- K hnízdům přidáme ještě na papír plátky slaniny a pečeme v předehřáté troubě při 190 °C asi 8 minut. Hotová vaječná hnízda vyndáme, posypeme nalámanou upečenou slaninou a nasekanou čerstvou pažitkou.
- Můžeme je podávat například s čerstvými croissanty nebo bagetkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
83 KCal
4 %
3 %
-
Energie
347 KJ
4 %
3 %
-
Sacharidy
0,8 g
1 %
1 %
-
Vláknina
0,0 g
0 %
0 %
-
Bílkoviny
8,8 g
14 %
13 %
-
Tuky
4,9 g
8 %
7 %
-
nasycené
1,4 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA