Vafle s rybízovou šlehačkou

nehodnoceno

Potěšte svou drahou polovičku na Valentýna.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

6 PORCE +

Na vafle:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    477 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    1994 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    46,1 g

    52 %

    46 %

  • Vláknina

    2,6 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    7,5 g

    12 %

    11 %

  • Tuky

    28,9 g

    44 %

    41 %

  • nasycené

    17,9 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rybíz rozmačkáme, posypeme cukrem, podlijeme trochou vody a za občasného míchání ho rozvaříme. Směs poté přecedíme, šťávu krátce povaříme do zhoustnutí a necháme vychladit.
  2. Máslo smícháme s mlékem a rozšlehaným vejcem. V jiné misce smícháme prosátou mouku se solí, cukrem a kypřicím práškem do pečiva. Pak spojíme a vymícháme řídké těsto.
  3. Vaflovač potřeme olejem, na spodní část nalijeme naběračku těsta, přiklopíme a upečeme vafle jednu po druhé.
  4. Smetanu vyšleháme dotuha, poté do ní vmícháme rybízové pyré, šlehačkou ozdobíme vafle, přidáme čerstvý rybíz, pocukrujeme a ihned podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Omeleta s uzeným lososem

Rychlá, zdravá a chutná snídaně.

Pažitková omeleta se zeleninou

Nemáte náhodou chuť na zdravou a výživnou snídani?

Omeleta se zeleninou

Snídaně, po které díky řádnému zasycení na jídlo nepomyslíte dlouhé hodiny.

Párečky ve slanině se ztraceným vejcem

Typická anglická snídaně.

Velikonoční kakaová vajíčka

Ozdobte si snídani do velikonočních motivů.