Vafle s jahodovou marmeládou

Ráno vám určitě udělají radost vafle s jahodovou polevou a borůvkami.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

5 PORCE +

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    530 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2219 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    48,8 g

    55 %

    49 %

  • Vláknina

    2,0 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    9,5 g

    15 %

    14 %

  • Tuky

    32,4 g

    50 %

    46 %

  • nasycené

    18,9 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Bílky vyšleháme s moučkovým cukrem na pevný sníh. Máslo utřeme se žloutky, špetkou soli a vanilkovým cukrem do pěny. Pak obě hmoty lehce spojíme.
  2. Vmícháme zakysanou smetanu a prosátou mouku s kypřicím práškem. Z těsta upečeme na rozpáleném vaflovači vafle.
  3. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem na pevnou šlehačku. Jednu vafli položíme na talíř, potřeme ji džemem a přiklopíme druhou vaflí. Rozetřeme vrstvu šlehačky.
  4. Na šlehačku rozložíme borůvky a položíme třetí vafli, kterou také potřeme džemem. Položíme čtvrtou vafli, povrch pocukrujeme a ozdobíme zbylou šlehačkou a borůvkami.
Autor:

Podobné recepty

Párečky ve slanině se ztraceným vejcem

Typická anglická snídaně.

Velikonoční kakaová vajíčka

Ozdobte si snídani do velikonočních motivů.

Rýžová kaše

Nastartujte den výbornou sladkou kaší.

Rýžová kaše s mákem a švestkovou omáčkou

Nastartujte den výbornou sladkou kaší.

Heřmánkové vafle s karamelovým pomerančem

Pokud máte ráno trochu víc času na přípravu snídaně, vyzkoušejte tento skvělý recept. Váš den začne...