Vafle s jahodovou marmeládou
Ráno vám určitě udělají radost vafle s jahodovou polevou a borůvkami.
Postup
- Bílky vyšleháme s moučkovým cukrem na pevný sníh. Máslo utřeme se žloutky, špetkou soli a vanilkovým cukrem do pěny. Pak obě hmoty lehce spojíme.
- Vmícháme zakysanou smetanu a prosátou mouku s kypřicím práškem. Z těsta upečeme na rozpáleném vaflovači vafle.
- Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem na pevnou šlehačku. Jednu vafli položíme na talíř, potřeme ji džemem a přiklopíme druhou vaflí. Rozetřeme vrstvu šlehačky.
- Na šlehačku rozložíme borůvky a položíme třetí vafli, kterou také potřeme džemem. Položíme čtvrtou vafli, povrch pocukrujeme a ozdobíme zbylou šlehačkou a borůvkami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
530 KCal
24 %
22 %
-
Energie
2219 KJ
24 %
22 %
-
Sacharidy
48,8 g
55 %
49 %
-
Vláknina
2,0 g
7 %
7 %
-
Bílkoviny
9,5 g
15 %
14 %
-
Tuky
32,4 g
50 %
46 %
-
nasycené
18,9 g
-
trans-mastné
0,4 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA