Ingredience
Postup
- Uzený jazyk uvaříme doměkka spolu s divokým kořením a cibulí. Když je hotový, vložíme ho do studené vody, oloupeme a odstraníme tučné části.
- Mandle opečeme na rozpáleném sádle, přidáme na čtvrtky nakrájené šalotky a rozinky. Vše zlehka opečeme, zalijeme vínem, opepříme a asi 10 minut dusíme. Stáhneme z ohně a vmícháme kostičky másla. Dle chuti dosolíme. Jazyk nakrájíme přes vlákno na půlcentimetrové plátky.
- Brambory uvaříme ve slupce, necháme je zcela vychladnout, oloupeme a nakrájíme na asi 1 cm silné plátky. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků, bílky vyšleháme na tuhý sníh. Brambory smícháme se smetanou, solí, pepřem a lístky tymiánu, opatrně vmícháme sníh, směs navrstvíme do zapékací misky, uhladíme a navrch nalijeme rozmíchané, lehce osolené žloutky. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 30 minut.