Tvarohový koláč s džemem
Pokud máte rádi tvarohovou chuť, tak vás tento koláč nezklame.
Stupeň obtížnosti
Střední
Vaření 70 min
bez odpočinutí a chladnutí
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
509 KCal
23 %
21 %
-
Energie
2130 KJ
23 %
21 %
-
Sacharidy
51,8 g
59 %
52 %
-
Vláknina
1,9 g
6 %
6 %
-
Bílkoviny
11,9 g
19 %
18 %
-
Tuky
28,0 g
43 %
40 %
-
nasycené
14,5 g
-
trans-mastné
0,7 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Máslo nastrouháme nahrubo a smícháme s moukou, moučkovým cukrem, solí, žloutky a kokosem. Vytvoříme těsto, které necháme odpočinout v lednici asi 120 minut.
- Poté těsto vyválíme na tenčí plát a vyložíme jím dno koláčové formy, okraje těsta namačkáme na stěny (kousek těsta dáme stranou na ozdobu). Dno lehce propícháme vidličkou, zakryjeme alobalem a zasypeme suchými fazolemi. Pečeme při 170 °C asi 15 minut dorůžova. Korpus vyndáme z trouby a alobal s fazolemi odstraníme.
- Mascarpone promícháme s cukrem, vejci a tvarohem. Na předpečený zchladlý korpus rozetřeme připravenou náplň. Džem promícháme se škrobem, naplníme ho do cukrářského sáčku a na krém nastříkáme proužky. Pomocí špejle můžeme proužky džemu pak ozdobně roztáhnout. Ze zbylého těsta vykrájíme tvary dle libosti a ozdobíme okraje. Koláč dopékáme při 160 °C ještě asi 40 minut. Vychladlý koláč můžeme před podáváním lehce pocukrovat a dozdobit mátou.