Tvarohový koláč s džemem

Pokud máte rádi tvarohovou chuť, tak vás tento koláč nezklame.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

bez odpočinutí a chladnutí

Ingredience

12 PORCE +

Na těsto:

Na náplň:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    509 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2130 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    51,8 g

    59 %

    52 %

  • Vláknina

    1,9 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    11,9 g

    19 %

    18 %

  • Tuky

    28,0 g

    43 %

    40 %

  • nasycené

    14,5 g

  • trans-mastné

    0,7 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Máslo nastrouháme nahrubo a smícháme s moukou, moučkovým cukrem, solí, žloutky a kokosem. Vytvoříme těsto, které necháme odpočinout v lednici asi 120 minut.
  2. Poté těsto vyválíme na tenčí plát a vyložíme jím dno koláčové formy, okraje těsta namačkáme na stěny (kousek těsta dáme stranou na ozdobu). Dno lehce propícháme vidličkou, zakryjeme alobalem a zasypeme suchými fazolemi. Pečeme při 170 °C asi 15 minut dorůžova. Korpus vyndáme z trouby a alobal s fazolemi odstraníme.
  3. Mascarpone promícháme s cukrem, vejci a tvarohem. Na předpečený zchladlý korpus rozetřeme připravenou náplň. Džem promícháme se škrobem, naplníme ho do cukrářského sáčku a na krém nastříkáme proužky. Pomocí špejle můžeme proužky džemu pak ozdobně roztáhnout. Ze zbylého těsta vykrájíme tvary dle libosti a ozdobíme okraje. Koláč dopékáme při 160 °C ještě asi 40 minut. Vychladlý koláč můžeme před podáváním lehce pocukrovat a dozdobit mátou.
Autor:

Podobné recepty

Millefeuille s malinami

Upečte tento nádherný francouzský dezert.

Pomerančový dortík s ostružinami

Upečte podle našeho receptu dokonalý dort.

Tvarohový tunel

Naplňte tento dezert vaším oblíbeným ovocem.

Pomerančové řezy s mascarpone

Jednoduchý a osvěžující zákusek, který je ideální na léto.

Slaný sýrový dort s olivami

Oslavte výročí se vší parádou.