Turecký pilaf s pistáciemi a cizrnou

Máte chuť na nějaký zahraniční pokrm? Zkuste si připravit tento turecký pilaf s rýží, cizrnou a pistáciemi. Jistě vám zachutná.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    441 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1846 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    54,7 g

    62 %

    55 %

  • Vláknina

    27,1 g

    90 %

    90 %

  • Bílkoviny

    18,9 g

    30 %

    28 %

  • Tuky

    10,3 g

    16 %

    15 %

  • nasycené

    1,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme ho "vypotit". Cibuli očistíme a nasekáme nahrubo. Lilek otřeme papírovou utěrkou a nakrájíme na kostky. V rozehřátém oleji osmahneme cibuli, přidáme kardamom, hřebíček a skořici a vše dohromady orestujeme.
  2. Ke směsi vsypeme rýži a mícháme, dokud rýže nezesklovatí. Zalijeme vývarem a podle chuti osolíme a opepříme. Přimícháme cizrnu, nakrájená rajčata, lilek, rozinky a pistácie a vše přivedeme k varu.
  3. Dusíme 15 minut pod poklicí, pak hrnec odstavíme z plotny a necháme ještě 5 minut dojít. Hotový pilaf posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.