Treska po ďábelsku

nehodnoceno

Ideální recept na tresku pro milovníky tabasca.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Rozpočet pro 4 osoby:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    285 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1194 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    3,4 g

    4 %

    3 %

  • Vláknina

    1,1 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    42,4 g

    67 %

    62 %

  • Tuky

    11,1 g

    17 %

    16 %

  • nasycené

    3,2 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Tresčí filé osolíme, opepříme, pokapeme tabaskem a necháme 10 minut odležet. Potom rybu pokapeme citronovou šťávou, potřeme hořčicí, okořeníme oreganem a vložíme do vymaštěného pekáčku. Poklademe kousky másla a pečeme dozlatova.
  2. Před dopečením posypeme rybu paprikou nakrájenou na proužky a ještě krátce zapečeme. Po dopečení posypeme porce nasekanou petrželí. Jako přílohu podáváme vařený brambor.
Autor:

Podobné recepty

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.