Toskánský vepřový sendvič s rozmarýnem

K večeři udělejte tento toskánský sendvič.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Na potření:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    283 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1185 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    16,8 g

    19 %

    17 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    23,9 g

    38 %

    35 %

  • Tuky

    13,2 g

    20 %

    19 %

  • nasycené

    2,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso omyjeme, osušíme a očistíme, ze všech stran opepříme, potřeme olejem a lehce osolíme. Ve velké pánvi nahřejeme 1 lžíci oleje a panenku ze všech stran opečeme dozlatova. Poté ji přeložíme na papírové utěrky a necháme mírně vychladnout.
  2. V misce promícháme najemno nasekaný rozmarýn s prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Bagetu podélně rozpůlíme a z obou polovin vydlabeme střídku. Odpočinutou panenku potřeme ze všech stran hořčicí a obalíme v rozmarýnové směsi. Celou panenku vložíme do vydlabané bagety a přiklopíme, svážeme kuchyňským provázkem ve zhruba 5 cm rozestupech.
  3. Bagetu zabalíme do alobalu a pečeme při 190 °C asi 25 minut. Poté sendvič vybalíme z alobalu, potřeme olejem smíchaným s rozmarýnem a pečeme až do okamžiku, kdy vnitřní teplota panenky dosáhne 70 °C, přibližně 10 minut.
  4. Upečený sendvič zakryjeme alobalem a necháme cca 10 minut odležet při pokojové teplotě. Poté ostrým nožem nakrájíme na silnější plátky a ihned podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Segedínský guláš

Uvařte dnes k obědu oblíbenou omáčku.

Roláda z flank steaku se špenátem a kopřivami

Inspirujte se naším receptem na skvělou roládu z hovězího masa.