Ingredience
Postup
- Maso omyjeme, osušíme a očistíme, ze všech stran opepříme, potřeme olejem a lehce osolíme. Ve velké pánvi nahřejeme 1 lžíci oleje a panenku ze všech stran opečeme dozlatova. Poté ji přeložíme na papírové utěrky a necháme mírně vychladnout.
- V misce promícháme najemno nasekaný rozmarýn s prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Bagetu podélně rozpůlíme a z obou polovin vydlabeme střídku. Odpočinutou panenku potřeme ze všech stran hořčicí a obalíme v rozmarýnové směsi. Celou panenku vložíme do vydlabané bagety a přiklopíme, svážeme kuchyňským provázkem ve zhruba 5 cm rozestupech.
- Bagetu zabalíme do alobalu a pečeme při 190 °C asi 25 minut. Poté sendvič vybalíme z alobalu, potřeme olejem smíchaným s rozmarýnem a pečeme až do okamžiku, kdy vnitřní teplota panenky dosáhne 70 °C, přibližně 10 minut.
- Upečený sendvič zakryjeme alobalem a necháme cca 10 minut odležet při pokojové teplotě. Poté ostrým nožem nakrájíme na silnější plátky a ihned podáváme.