Tortilly s trhaným masem

2 hodnocení

Na tento recept můžete využít zbylé pečené maso od oběda, kromě vepřového bude skvělou volbou také kuřecí nebo krůtí.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

bez přípravy masa

Ingredience

6 PORCE +

Na jogurtový dip:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    540 KCal

    25 %

    22 %

  • Energie

    2258 KJ

    25 %

    22 %

  • Sacharidy

    33,9 g

    38 %

    34 %

  • Vláknina

    6,5 g

    22 %

    22 %

  • Bílkoviny

    26,3 g

    42 %

    39 %

  • Tuky

    33,4 g

    51 %

    48 %

  • nasycené

    6,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Tortilly opečeme z obou stran na pánvi a přehneme na polovinu. Ledový salát, rajčata a cibuli nakrájíme a spolu s koriandrem dáme do mísy.
  2. Zeleninu zakapeme limetovou šťávou, lehce osolíme a smícháme s olivovým olejem. Nakonec přidáme vypeckované avokádo zbavené slupky pokrájené na kostky.
  3. V jiné misce smícháme jogurt s prolisovaným česnekem, solí, pepřem a olivovým olejem. Jogurtový dip dáme na chvilku vychladit do lednice.
  4. Do připravených tortill dáme nejprve připravený salát, na který rozprostřeme trhané maso a pokapeme jogurtovým dipem.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.