Tortilly s trhaným masem
Na tento recept můžete využít zbylé pečené maso od oběda, kromě vepřového bude skvělou volbou také kuřecí nebo krůtí.
Vaření 20 min
bez přípravy masa
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
540 KCal
25 %
22 %
-
Energie
2258 KJ
25 %
22 %
-
Sacharidy
33,9 g
38 %
34 %
-
Vláknina
6,5 g
22 %
22 %
-
Bílkoviny
26,3 g
42 %
39 %
-
Tuky
33,4 g
51 %
48 %
-
nasycené
6,3 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Tortilly opečeme z obou stran na pánvi a přehneme na polovinu. Ledový salát, rajčata a cibuli nakrájíme a spolu s koriandrem dáme do mísy.
- Zeleninu zakapeme limetovou šťávou, lehce osolíme a smícháme s olivovým olejem. Nakonec přidáme vypeckované avokádo zbavené slupky pokrájené na kostky.
- V jiné misce smícháme jogurt s prolisovaným česnekem, solí, pepřem a olivovým olejem. Jogurtový dip dáme na chvilku vychladit do lednice.
- Do připravených tortill dáme nejprve připravený salát, na který rozprostřeme trhané maso a pokapeme jogurtovým dipem.