Těstoviny s trhaným hovězím masem

Trhané maso je stále oblíbenější mezi milovníky moderní kuchyně. Jeho výhodou je snadná příprava a šťavnatý výsledek. Zkuste ho zkombinovat s čerstvými těstovinami.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 180 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    658 KCal

    30 %

    27 %

  • Energie

    2751 KJ

    30 %

    27 %

  • Sacharidy

    95,5 g

    109 %

    96 %

  • Vláknina

    4,1 g

    14 %

    14 %

  • Bílkoviny

    42,0 g

    67 %

    62 %

  • Tuky

    11,0 g

    17 %

    16 %

  • nasycené

    4,8 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a v hrnci na rozehřátém oleji orestujeme dosklovata. Přidáme očištěný na kolečka nakrájený česnek, necháme rozvonět a zalijeme cca 300 ml vody.
  2. Do hrnce vložíme očištěné maso, přidáme opláchnuté 2 snítky rozmarýnu, špetku soli a černý pepř. Přiklopíme a dusíme 120 až 150 minut doměkka.
  3. Rozmarýn odstraníme. Měkké maso vyjmeme z hrnce, roztrháme pomocí vidličky po vláknu na menší kusy a vrátíme zpět. Za občasného míchání vaříme do vyvaření tekutiny.
  4. Mezitím těstoviny uvaříme na skus dle návodu na obalu. Scedíme je (trochu vody z nich uchováme) a přidáme maso. Promícháme, dle potřeby přilijeme vodu z těstovin a dochutíme solí a pepřem. Společně asi 1 minutu prohříváme.
  5. Těstoviny s masem rozdělíme na talíře, dozdobíme čerstvými lístky rozmarýnu a červeným pepřem. Podáváme s hoblinkami parmazánu.
Autor:

Podobné recepty

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vánoční roastbeef s houbovou omáčkou

Místo klasické štědrovečerní večeře vyzkoušejte letos tuto novinku.

Kuřecí prsa na švestkách

Skvělý recept na přípravu kuřecího masa.