Ingredience
Postup
- Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a v hrnci na rozehřátém oleji orestujeme dosklovata. Přidáme očištěný na kolečka nakrájený česnek, necháme rozvonět a zalijeme cca 300 ml vody.
- Do hrnce vložíme očištěné maso, přidáme opláchnuté 2 snítky rozmarýnu, špetku soli a černý pepř. Přiklopíme a dusíme 120 až 150 minut doměkka.
- Rozmarýn odstraníme. Měkké maso vyjmeme z hrnce, roztrháme pomocí vidličky po vláknu na menší kusy a vrátíme zpět. Za občasného míchání vaříme do vyvaření tekutiny.
- Mezitím těstoviny uvaříme na skus dle návodu na obalu. Scedíme je (trochu vody z nich uchováme) a přidáme maso. Promícháme, dle potřeby přilijeme vodu z těstovin a dochutíme solí a pepřem. Společně asi 1 minutu prohříváme.
- Těstoviny s masem rozdělíme na talíře, dozdobíme čerstvými lístky rozmarýnu a červeným pepřem. Podáváme s hoblinkami parmazánu.