Těstoviny s liškami

nehodnoceno

Máte doma lišky? Udělejte si je s těstovinami.

Obtížnost

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. V kastrůlku na rozehřátém oleji zpěníme najemno pokrájenou oloupanou cibuli. Přilijeme víno a za stálého míchání ho necháme téměř vyvařit. Pak přilijeme vývar a svaříme na polovinu.
  2. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu na skus ve vroucí osolené vodě.
  3. Mezitím lišky opláchneme pod studenou vodou a pomocí utěrky dobře osušíme. Nakrájíme je na silnější plátky a v hluboké pánvi na rozpáleném oleji zprudka opečeme. Přidáme prolisovaný oloupaný česnek, otrhané lístky tymiánu, citronovou kůru a necháme rozvonět. Poté přilijeme svařené víno s vývarem, smetanu a necháme zvolna zredukovat na požadovanou hustotu.
  4. Přisypeme polovinu najemno nastrouhaného parmazánu a podle chuti přisolíme. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vmícháme do omáčky. Společně prohřejeme a rozdělíme na talíře. Nakonec posypeme pažitkou a hoblinkami zbylého parmazánu.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    622 KCal

    28 %

    26 %

  • Energie

    2601 KJ

    28 %

    26 %

  • Sacharidy

    72,8 g

    83 %

    73 %

  • Vláknina

    5,0 g

    17 %

    17 %

  • Bílkoviny

    17,4 g

    28 %

    26 %

  • Tuky

    25,7 g

    39 %

    37 %

  • nasycené

    14,8 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Perfektní svíčková s karlovarskými knedlíky

Jak název napovídá, na této svíčkové si opravdu pochutnáte.

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.