Těstoviny s liškami
Máte doma lišky? Udělejte si je s těstovinami.
Postup
- V kastrůlku na rozehřátém oleji zpěníme najemno pokrájenou oloupanou cibuli. Přilijeme víno a za stálého míchání ho necháme téměř vyvařit. Pak přilijeme vývar a svaříme na polovinu.
- Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu na skus ve vroucí osolené vodě.
- Mezitím lišky opláchneme pod studenou vodou a pomocí utěrky dobře osušíme. Nakrájíme je na silnější plátky a v hluboké pánvi na rozpáleném oleji zprudka opečeme. Přidáme prolisovaný oloupaný česnek, otrhané lístky tymiánu, citronovou kůru a necháme rozvonět. Poté přilijeme svařené víno s vývarem, smetanu a necháme zvolna zredukovat na požadovanou hustotu.
- Přisypeme polovinu najemno nastrouhaného parmazánu a podle chuti přisolíme. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vmícháme do omáčky. Společně prohřejeme a rozdělíme na talíře. Nakonec posypeme pažitkou a hoblinkami zbylého parmazánu.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
622 KCal
28 %
26 %
-
Energie
2601 KJ
28 %
26 %
-
Sacharidy
72,8 g
83 %
73 %
-
Vláknina
5,0 g
17 %
17 %
-
Bílkoviny
17,4 g
28 %
26 %
-
Tuky
25,7 g
39 %
37 %
-
nasycené
14,8 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Šunkofleky
Na této klasice si pochutná si celá rodina.