Ingredience
Postup
- V kastrůlku na rozehřátém oleji zpěníme najemno pokrájenou oloupanou cibuli. Přilijeme víno a za stálého míchání ho necháme téměř vyvařit. Pak přilijeme vývar a svaříme na polovinu.
- Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu na skus ve vroucí osolené vodě.
- Mezitím lišky opláchneme pod studenou vodou a pomocí utěrky dobře osušíme. Nakrájíme je na silnější plátky a v hluboké pánvi na rozpáleném oleji zprudka opečeme. Přidáme prolisovaný oloupaný česnek, otrhané lístky tymiánu, citronovou kůru a necháme rozvonět. Poté přilijeme svařené víno s vývarem, smetanu a necháme zvolna zredukovat na požadovanou hustotu.
- Přisypeme polovinu najemno nastrouhaného parmazánu a podle chuti přisolíme. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vmícháme do omáčky. Společně prohřejeme a rozdělíme na talíře. Nakonec posypeme pažitkou a hoblinkami zbylého parmazánu.