Těstoviny s liškami

nehodnoceno

Máte doma lišky? Udělejte si je s těstovinami.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    622 KCal

    28 %

    26 %

  • Energie

    2601 KJ

    28 %

    26 %

  • Sacharidy

    72,8 g

    83 %

    73 %

  • Vláknina

    5,0 g

    17 %

    17 %

  • Bílkoviny

    17,4 g

    28 %

    26 %

  • Tuky

    25,7 g

    39 %

    37 %

  • nasycené

    14,8 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V kastrůlku na rozehřátém oleji zpěníme najemno pokrájenou oloupanou cibuli. Přilijeme víno a za stálého míchání ho necháme téměř vyvařit. Pak přilijeme vývar a svaříme na polovinu.
  2. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu na skus ve vroucí osolené vodě.
  3. Mezitím lišky opláchneme pod studenou vodou a pomocí utěrky dobře osušíme. Nakrájíme je na silnější plátky a v hluboké pánvi na rozpáleném oleji zprudka opečeme. Přidáme prolisovaný oloupaný česnek, otrhané lístky tymiánu, citronovou kůru a necháme rozvonět. Poté přilijeme svařené víno s vývarem, smetanu a necháme zvolna zredukovat na požadovanou hustotu.
  4. Přisypeme polovinu najemno nastrouhaného parmazánu a podle chuti přisolíme. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vmícháme do omáčky. Společně prohřejeme a rozdělíme na talíře. Nakonec posypeme pažitkou a hoblinkami zbylého parmazánu.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.