Telecí řízky se šťouchanými bramborami
Telecí maso je jemné a delikátní. Zkuste alespoň pro jednou vyměnit klasické kuřecí nebo vepřové maso za trochu větší pochoutku. Nejvhodnějším masem je telecí kýta.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
509 KCal
23 %
21 %
-
Energie
2130 KJ
23 %
21 %
-
Sacharidy
35,6 g
40 %
36 %
-
Vláknina
5,5 g
18 %
18 %
-
Bílkoviny
39,2 g
62 %
58 %
-
Tuky
22,4 g
35 %
32 %
-
nasycené
8,7 g
-
trans-mastné
0,3 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Uvařené brambory rozšťoucháme. Šalvěj nasekáme najemno, orestujeme na másle a nalijeme na brambory. Osolíme, opepříme, přidáme nasekanou pažitku, zakápneme octem a promícháme.
- Rajčata a olivy přepůlíme, šalotku nakrájíme najemno. Přidáme kapary, piniové oříšky a zalijeme olivovým olejem. Dochutíme solí, pepřem a zakápneme citronovou šťávou.
- Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v klasickém trojobalu. Usmažíme dozlatova.
- Řízky podáváme se salátkem a šťouchanými bramborami.