Telecí řízky se šťouchanými bramborami

nehodnoceno

Telecí maso je jemné a delikátní. Zkuste alespoň pro jednou vyměnit klasické kuřecí nebo vepřové maso za trochu větší pochoutku. Nejvhodnějším masem je telecí kýta.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    509 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2130 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    35,6 g

    40 %

    36 %

  • Vláknina

    5,5 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    39,2 g

    62 %

    58 %

  • Tuky

    22,4 g

    35 %

    32 %

  • nasycené

    8,7 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Uvařené brambory rozšťoucháme. Šalvěj nasekáme najemno, orestujeme na másle a nalijeme na brambory. Osolíme, opepříme, přidáme nasekanou pažitku, zakápneme octem a promícháme.
  2. Rajčata a olivy přepůlíme, šalotku nakrájíme najemno. Přidáme kapary, piniové oříšky a zalijeme olivovým olejem. Dochutíme solí, pepřem a zakápneme citronovou šťávou.
  3. Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v klasickém trojobalu. Usmažíme dozlatova.
  4. Řízky podáváme se salátkem a šťouchanými bramborami.
Autor:

Podobné recepty

Vepřový karbanátek se sýrem

Nestíháte uvařit? Připravte podle našeho receptu tuto rychlovku.

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Roštěnky na víně s kořenovou zeleninou

Jste milovníkem masa? Vyzkoušejte tento recept.

Soba nudle s hovězím masem

Po ochutnání tohoto jídla se zamilujete do asijské kuchyně.