Telecí kotlety po dijonsku
Francouzský pokrm, který oslní každého milovníka masa.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
551 KCal
25 %
23 %
-
Energie
2307 KJ
25 %
23 %
-
Sacharidy
10,8 g
12 %
11 %
-
Vláknina
1,3 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
40,8 g
65 %
60 %
-
Tuky
36,5 g
56 %
52 %
-
nasycené
16,5 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Rajčata omyjeme a osušíme. Příčně je rozřízneme a rozložíme je plech vyložený pečicím papírem (řeznou plochou nahoru). Potřeme je olivovým olejem, poprášíme cukrem, osolíme a opepříme a posypeme tymiánem. V troubě vyhřáté na 190 °C je pečeme asi 20 minut.
- Telecí kotlety očistíme. Hřbetem ruky je jemně naklepeme. Pak je osolíme a opepříme.
- Na pánvi rozehřejeme asi 3 lžíce oleje a kotlety na něm z obou stran opečeme. Pak je přendáme do pekáčku a vložíme do trouby, kde je při 170 °C necháme asi 10 minut dojít.
- Do výpeku v pánvi vlijeme víno a svaříme ho asi na polovinu. Pak postupně přidáme hořčici, smetanu a sýr. Omáčku mícháme, dokud se sýr nerozpustí a omáčka nezhoustne. Nakonec ji dochutíme solí a pepřem pepřem a podáváme ke kotletám společně s pečenými rajčaty.