Telecí kotlety po dijonsku

Francouzský pokrm, který oslní každého milovníka masa.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    551 KCal

    25 %

    23 %

  • Energie

    2307 KJ

    25 %

    23 %

  • Sacharidy

    10,8 g

    12 %

    11 %

  • Vláknina

    1,3 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    40,8 g

    65 %

    60 %

  • Tuky

    36,5 g

    56 %

    52 %

  • nasycené

    16,5 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rajčata omyjeme a osušíme. Příčně je rozřízneme a rozložíme je plech vyložený pečicím papírem (řeznou plochou nahoru). Potřeme je olivovým olejem, poprášíme cukrem, osolíme a opepříme a posypeme tymiánem. V troubě vyhřáté na 190 °C je pečeme asi 20 minut.
  2. Telecí kotlety očistíme. Hřbetem ruky je jemně naklepeme. Pak je osolíme a opepříme.
  3. Na pánvi rozehřejeme asi 3 lžíce oleje a kotlety na něm z obou stran opečeme. Pak je přendáme do pekáčku a vložíme do trouby, kde je při 170 °C necháme asi 10 minut dojít.
  4. Do výpeku v pánvi vlijeme víno a svaříme ho asi na polovinu. Pak postupně přidáme hořčici, smetanu a sýr. Omáčku mícháme, dokud se sýr nerozpustí a omáčka nezhoustne. Nakonec ji dochutíme solí a pepřem pepřem a podáváme ke kotletám společně s pečenými rajčaty.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Svíčková na smetaně

Stará dobrá klasika.

Pivovarský tokáň

K sobotnímu obědu udělejte pivovarský tokáň.