Doporučujeme

Švýcarské sýrové fondue

Kotlík na fondue vytřeme česnekem, nalijeme bílé víno, trochu zahřejeme a za stálého míchání vsypeme nastrouhaný sýr. Mícháme tak dlouho, až je sýr téměř rozpuštěný. Pak přidáme škrobovou moučku rozmíchanou v troše vína, třešňovice a citrónové šťávy a za neustálého míchání uvedeme do varu.

5 stroužků česneku
0,5 l suchého bílého vína
600 g strouhaného sýra (1/2 eidamu a 1/2 moravského bochníku)
4 zarovnané lžíce škrobové moučky
0,2 l třešňovicové pálenky 40%
pepř, muškátový oříšek
citrónová šťáva
na větší kostky nakrájený chléb

Nakonec ochutíme pepřem, ev. muškátovým oříškem (zdá-li se vám pokrm hořký, můžete jej nepatrně přisladit). Nádobu přeneseme na ohřívač, který jsme už připravili na jídelním stole. Plamen regulujeme tak, aby pokrm neustále mírně bublal. Na stůl si připravíte talířky s nakrájeným chlebem a jako nápoj se doporučuje třešňovice, bílé víno nebo silný čaj.

Sýrové fondue


  • Vybrali jsme pro Vás