Ingredience
Postup
- Hladkou mouku smícháme s rozmixovanými vločkami, cukrem, solí, máslem a vytvoříme drobenku. Přilijeme 3 lžíce vody, uhněteme hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme v chladu odležet.
- Po 30 minutách těsto vyndáme z lednice a vyválíme ho na pomoučněné ploše. Těsto přendáme do formy, začistíme okraje, dáme na chvíli do lednice a poté pečeme při 170 °C asi 15 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.
- V jedné míse vyšleháme mascarpone s cukrem a vanilkou. V druhé míse vyšleháme šlehačku dotuha a přimícháme ji k mascarpone.
- Do hrnce dáme želatinu, přilijeme 2 lžíce studené vody a necháme 10 minut nabobtnat. Poté želatinu zahřejeme a rozmícháme. Po chvíli odstavíme a vmícháme do ní postupně 3 lžíce krému. Takto připravený a důkladně rozmíchaný želatinový krém pak opatrně za stálého míchání přilijeme do zbylého krému z mascarpone a šlehačky.
- Vychladlý korpus naplníme krémem, dozdobíme malinami a uložíme do lednice zatuhnout alespoň na 3 hodiny. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem a čerstvou mátou.