Ingredience
Postup
- Vejce opatrně rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Tuk utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky do pěny. Střídavě po lžících přidáváme mléko a 200 g mouky.
- Zbytek mouky smícháme s práškem do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do utřeného tukového základu a postupně přidáme mouku.
- Plech dobře vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme na něj připravené těsto a rovnoměrně ho rozetřeme. Vložíme do trouby vyhřáté přibližně na 160 °C a pečeme zhruba 20-30 minut.
- Švestky ozdobíme podélnými zářezy. Plát nakrájíme na čtverce, podélně rozpůlíme, potřeme džemem a obě půlky slepíme k sobě. Zdobíme šlehačkou a švestkou.