Švestkové řezy z třeného těsta

Upečte si v neděli něco sladkého na zub.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

16 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    204 KCal

    9 %

    9 %

  • Energie

    854 KJ

    9 %

    9 %

  • Sacharidy

    26,5 g

    30 %

    27 %

  • Vláknina

    0,7 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    4,0 g

    6 %

    6 %

  • Tuky

    9,1 g

    14 %

    13 %

  • nasycené

    1,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce opatrně rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Tuk utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky do pěny. Střídavě po lžících přidáváme mléko a 200 g mouky.
  2. Zbytek mouky smícháme s práškem do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do utřeného tukového základu a postupně přidáme mouku.
  3. Plech dobře vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme na něj připravené těsto a rovnoměrně ho rozetřeme. Vložíme do trouby vyhřáté přibližně na 160 °C a pečeme zhruba 20-30 minut.
  4. Švestky ozdobíme podélnými zářezy. Plát nakrájíme na čtverce, podélně rozpůlíme, potřeme džemem a obě půlky slepíme k sobě. Zdobíme šlehačkou a švestkou.
Autor:

Podobné recepty

Rebarborový dort

Z rebarbory opravdu nemusíte péct pouze koláč s drobenkou.

Pistáciový chlebíček

Nejen barevná kombinace, ale i chuť je neodolatelná.

Čokoládové květináčky

Snadné a vkusně vypadající dortíčky, které doplní každý sladký bar.

Tuile plněné vanilkovou pěnou

Křupavá oplatka plněná krémem. To prostě musíte ochutnat.

Minicheesecake

Odlehčený dezert, který vás osvěží.