Svatomartinské rohlíčky nekynuté

1 hodnocení

Tyto báječné rohlíčky stojí opravdu za to.

Obtížnost

Lehké

Vaření 60 min

bez odležení

Ingredience

24 PORCE +

Těsto:

Náplň:

Postup

  1. Do mísy prosejeme mouku s kypřicím práškem a cukrem. Přidáme tvaroh, olej, vejce a 50 ml vody a vypracujeme pevné těsto, které necháme při pokojové teplotě asi 60 minut odpočinout.
  2. Mléko svaříme s cukrem, medem a jemně nastrouhanými ořechy. Necháme vychladnout a vmícháme piškoty. Odleželé těsto rozválíme na plát silný 5 mm a rozkrájíme na trojúhelníky (o hraně cca 12 cm).
  3. Z ořechové náplně vytvarujeme malé válečky dlouhé asi 10 cm. Na okraj každého kousku těsta položíme váleček z náplně a stočíme do rohlíčku. Přendáme je na plech s pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Posypeme mandlemi a mákem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    229 KCal

    10 %

    10 %

  • Energie

    958 KJ

    10 %

    10 %

  • Sacharidy

    23,8 g

    27 %

    24 %

  • Vláknina

    1,9 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    6,6 g

    10 %

    10 %

  • Tuky

    11,6 g

    18 %

    17 %

  • nasycené

    1,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Šikmý vrstvený dezert s ovocem

Tento dezert působí opravdu luxusně.

Žloutkové řezy

Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.

Pomerančové řezy

Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.

Řezy s pudinkovým krémem

Lahodný dezert z listového těsta.

Řezy z odpalovaného těsta

Odpalovaného těsta se nemusíte bát, s naším receptem ho hravě zvládnete.