Svatomartinské rohlíčky nekynuté
Tyto báječné rohlíčky stojí opravdu za to.
Vaření 60 min
bez odležení
Postup
- Do mísy prosejeme mouku s kypřicím práškem a cukrem. Přidáme tvaroh, olej, vejce a 50 ml vody a vypracujeme pevné těsto, které necháme při pokojové teplotě asi 60 minut odpočinout.
- Mléko svaříme s cukrem, medem a jemně nastrouhanými ořechy. Necháme vychladnout a vmícháme piškoty. Odleželé těsto rozválíme na plát silný 5 mm a rozkrájíme na trojúhelníky (o hraně cca 12 cm).
- Z ořechové náplně vytvarujeme malé válečky dlouhé asi 10 cm. Na okraj každého kousku těsta položíme váleček z náplně a stočíme do rohlíčku. Přendáme je na plech s pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Posypeme mandlemi a mákem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
229 KCal
10 %
10 %
-
Energie
958 KJ
10 %
10 %
-
Sacharidy
23,8 g
27 %
24 %
-
Vláknina
1,9 g
6 %
6 %
-
Bílkoviny
6,6 g
10 %
10 %
-
Tuky
11,6 g
18 %
17 %
-
nasycené
1,4 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Žloutkové řezy
Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.
Pomerančové řezy
Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.