Sušenky s mandlemi

Upečte si k čaji či kávě křehké sušenky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

50 PORCE +

Těsto:

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    44 KCal

    2 %

    2 %

  • Energie

    184 KJ

    2 %

    2 %

  • Sacharidy

    6,4 g

    7 %

    6 %

  • Vláknina

    0,4 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    1,2 g

    2 %

    2 %

  • Tuky

    1,3 g

    2 %

    2 %

  • nasycené

    0,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mouku prosijeme na vál s moučkovým cukrem a kypřicím práškem. Přidáme jemně nastrouhané mandle, vejce, smetanu, rum, citronovou kůru a vypracujeme hladké těsto. Vytvarujeme z něj kouli, přikryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě 15 minut odpočinout.
  2. Pak těsto rozválíme na tenký plát a vykrajujeme obdélníčky. Rozložíme je na plechy vymazané tukem, povrch potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme mandlovými plátky.
  3. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Po upečení necháme cukroví krátce vychladnout na plechu a pak přendáme na kovovou mřížku.
Autor:

Podobné recepty

Šikmý vrstvený dezert s ovocem

Tento dezert působí opravdu luxusně.

Žloutkové řezy

Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.

Pomerančové řezy

Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.

Meruňkový sorbet

Není nad domácí sorbet.

Paris-Brest s ostružinami

Tradiční francouzský dezert.