Šunkofleky

Klasika ze školní jídelny může být při domácí přípravě opravdovým rodinným kulinárním pokladem.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    652 KCal

    30 %

    27 %

  • Energie

    2727 KJ

    30 %

    27 %

  • Sacharidy

    68,8 g

    78 %

    69 %

  • Vláknina

    2,5 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    30,1 g

    48 %

    44 %

  • Tuky

    27,9 g

    43 %

    40 %

  • nasycené

    6,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus. Scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  2. Cibulky očistíme a nasekáme nadrobno. Vařené uzené maso nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej a cibulky s uzeným na něm orestujeme.
  3. Do větší mísy vsypeme uvařené těstoviny a uzené s cibulkami. Vše osolíme, opepříme, zlehka promícháme a rozprostřeme do vymaštěného a vysypaného pekáčku.
  4. Těstoviny vložíme do trouby a při 170 °C je necháme zapékat asi 20 minut.
  5. Vejce rozšleháme s mlékem. Osolíme je, opepříme a rozlijeme na těstoviny v pekáčku. Šunkofleky dopékáme ještě asi 20 minut.
Autor:

Podobné recepty

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Králík s hořčičnou omáčkou

Upečte si králíka tentokrát jinak, s hořčičnou omáčkou chutná skvěle.

Telecí játra na víně

Skvělou přílohou k tomuto báječnému pokrmu je čerstvé pečivo.

Řízečky v sýrovém těstě s česnekovým dipem

Lepší řízky jste snad ještě nejedli.

Quiche

Hned, jak tento recept uvidíte, budou se vám sbíhat sliny.