Štika s fenyklovým zelím
Nevíte jak připravit štiku? Tento recept vás ohromí.
Postup
- Štiku omyjeme, osušíme a nakrájíme na podkovy. Posypeme ji kořením na ryby. Dáme je do pekáčku s olejem a zprudka opečeme ze všech stran.
- Opečené podkovy dáme v pekáčku do vyhřáté trouby a pečeme asi 10 minut.
- Mezitím očistíme zelí a fenykl a nakrájíme vše na nudličky. Na pánvi rozpálíme máslo. Přidáme nakrájené zelí a fenykl a krátce orestujeme. Podlijeme vývarem a necháme dusit asi 8 minut.
- Podušené fenyklové zelí ochutíme vegetou a nasekaným koprem. Hotové podkovy podáváme s fenyklovým zelím a např. vařenými bramborami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
468 KCal
21 %
19 %
-
Energie
1957 KJ
21 %
19 %
-
Sacharidy
7,3 g
8 %
7 %
-
Vláknina
32,3 g
108 %
108 %
-
Bílkoviny
49,8 g
79 %
73 %
-
Tuky
20,2 g
31 %
29 %
-
nasycené
3,6 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA