Štika s fenyklovým zelím

Nevíte jak připravit štiku? Tento recept vás ohromí.

Obtížnost

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Štiku omyjeme, osušíme a nakrájíme na podkovy. Posypeme ji kořením na ryby. Dáme je do pekáčku s olejem a zprudka opečeme ze všech stran.
  2. Opečené podkovy dáme v pekáčku do vyhřáté trouby a pečeme asi 10 minut.
  3. Mezitím očistíme zelí a fenykl a nakrájíme vše na nudličky. Na pánvi rozpálíme máslo. Přidáme nakrájené zelí a fenykl a krátce orestujeme. Podlijeme vývarem a necháme dusit asi 8 minut.
  4. Podušené fenyklové zelí ochutíme vegetou a nasekaným koprem. Hotové podkovy podáváme s fenyklovým zelím a např. vařenými bramborami.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    468 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1957 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    7,3 g

    8 %

    7 %

  • Vláknina

    32,3 g

    108 %

    108 %

  • Bílkoviny

    49,8 g

    79 %

    73 %

  • Tuky

    20,2 g

    31 %

    29 %

  • nasycené

    3,6 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.