Sterilované fazolky se smetanovou omáčkou

Snadný recept, který budete mít hotový za pár minut.

Obtížnost

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. V kastrolu rozehřejeme máslo a cibuli na něm zpěníme. Zaprášíme ji moukou a orestujeme. Přilijeme chladné mléko, směs dobře rozšleháme a za stálého míchání asi 15 minut na mírném ohni povaříme.
  2. Pak do omáčky přilijeme smetanu a podle chuti i část nálevu z fazolek. Omáčku ochutíme solí, pepřem a muškátovým květem.
  3. Slaninu nakrájíme na menší kostičky a na pánvi vypečeme dokřupava. Sterilované fazolky opatrně scedíme a přidáme je prohřát ke slanině. Poté je rozdělíme na talíře a podlijeme omáčkou. Podáváme s vařeným vejcem a brambory.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    803 KCal

    36 %

    33 %

  • Energie

    3360 KJ

    36 %

    33 %

  • Sacharidy

    89,3 g

    102 %

    89 %

  • Vláknina

    29,5 g

    98 %

    98 %

  • Bílkoviny

    43,8 g

    69 %

    64 %

  • Tuky

    23,6 g

    36 %

    34 %

  • nasycené

    14,8 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.