Sterilované fazolky se smetanovou omáčkou
Snadný recept, který budete mít hotový za pár minut.
Postup
- Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. V kastrolu rozehřejeme máslo a cibuli na něm zpěníme. Zaprášíme ji moukou a orestujeme. Přilijeme chladné mléko, směs dobře rozšleháme a za stálého míchání asi 15 minut na mírném ohni povaříme.
- Pak do omáčky přilijeme smetanu a podle chuti i část nálevu z fazolek. Omáčku ochutíme solí, pepřem a muškátovým květem.
- Slaninu nakrájíme na menší kostičky a na pánvi vypečeme dokřupava. Sterilované fazolky opatrně scedíme a přidáme je prohřát ke slanině. Poté je rozdělíme na talíře a podlijeme omáčkou. Podáváme s vařeným vejcem a brambory.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
803 KCal
36 %
33 %
-
Energie
3360 KJ
36 %
33 %
-
Sacharidy
89,3 g
102 %
89 %
-
Vláknina
29,5 g
98 %
98 %
-
Bílkoviny
43,8 g
69 %
64 %
-
Tuky
23,6 g
36 %
34 %
-
nasycené
14,8 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA