Srdíčka z listového těsta
Vyznejte lásku svému partnerovi těmito pečenými srdíčky.
Postup
- Listové těsto rozválíme na tenký plát, ze kterého vykrájíme srdíčka. Na přípravu srdíček potřebujeme dvě vykrajovátka - větší a menší. Nejdříve vykrojíme velkým vykrajovátkem asi dvanáct srdíček. Z osmi srdíček vykrojíme menším vykrajovátkem středy. Na plech položíme čtyři plné tvary srdíček a na každé položíme dvě srdíčka s vykrojeným středem. Vzniknou srdíčka s vyšším okrajem, která důkladně potřeme rozšlehaným žloutkem, aby se okraje nerozlepily.
- Potřená srdíčka posypeme mákem a středy propícháme vidličkou. Plech vložíme do vyhřáté trouby a srdíčka pečeme asi 8 minut dozlatova.
- Tvaroh smícháme s nadrobno nasekanou bazalkou, dochutíme vegetou a nastříkáme jej do vychladlých srdíček. Zdobíme kaviárem, řeřichou a plátky limetky.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
408 KCal
19 %
17 %
-
Energie
1707 KJ
19 %
17 %
-
Sacharidy
28,3 g
32 %
28 %
-
Vláknina
2,1 g
7 %
7 %
-
Bílkoviny
16,6 g
26 %
24 %
-
Tuky
25,2 g
39 %
36 %
-
nasycené
7,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA