Spirálky s tmavými fazolemi

V létě jsou ideální svěží těstovinové saláty.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    686 KCal

    31 %

    29 %

  • Energie

    2868 KJ

    31 %

    29 %

  • Sacharidy

    102,4 g

    116 %

    102 %

  • Vláknina

    14,6 g

    49 %

    49 %

  • Bílkoviny

    29,4 g

    47 %

    43 %

  • Tuky

    14,3 g

    22 %

    20 %

  • nasycené

    4,9 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody doměkka. Pak je scedíme, promícháme s máslem, aby se neslepily, a uchováme v teple. Přebrané, proprané a předem namočené fazole vaříme ve stejné vodě, v níž jsme je namáčeli. Jakmile trochu změknou, vodu scedíme, přelijeme je čerstvou vařící vodou, osolíme a vaříme doměkka.
  2. Mezitím v kastrolu na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přimícháme sladkou papriku, vložíme uvařené fazole, na silnější plátky pokrájená čerstvá rajčata, mražený hrášek, opepříme, přisolíme a chvíli dusíme. Nakonec do směsi zamícháme rozetřený česnek.
  3. Uvařené těstoviny promícháme s připravenou směsí a posypeme nastrouhaným sýrem. Podáváme ozdobené petrželí a plátky červené cibule.
Autor:

Podobné recepty

Salát z mladé kořenové zeleniny

S blížícím se létem určitě uvítáte zdravý recept.

Jarní salát se zeleninou

Velmi zdravý salát, na jehož přípravu potřebujete i čerstvé bylinky.

Salát ze zavináčů

Pokud máte rádi rybí maso, tak vám tento salát zachutná.

Salát z červené řepy s guinoou

Zdravý salát, který musíte zařadit do vašeho jídelníčku.

Špenátový salát

Díky vitamínu C posiluje špenát imunitu a zpomaluje stárnutí.