Špenátové fetucciny s vlašskými ořechy

Použijte na tento recept zdravější verzi těstovin, které obsahují špenát.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1034 KCal

    47 %

    43 %

  • Energie

    4325 KJ

    47 %

    43 %

  • Sacharidy

    95,3 g

    108 %

    95 %

  • Vláknina

    9,1 g

    30 %

    30 %

  • Bílkoviny

    21,4 g

    34 %

    31 %

  • Tuky

    60,9 g

    94 %

    87 %

  • nasycené

    11,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Ořechy nasekáme nahrubo. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a osmahneme je na rozpáleném olivovém oleji. Do pánve přidáme nasekané ořechy a krátce je prohřejeme. Polovinu ořechů vyndáme z pánve a dáme stranou. Ke zbylým ořechům přilijeme do pánve smetanu. Směs ještě chvíli provaříme a dochutíme bazalkou, solí a pepřem.
  2. Mezitím uvaříme fetuccini podle návodu na obalu. Hotové scedíme, přidáme ořechy orestované na olivovém oleji a vše promícháme.
  3. Takto upravené těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme hotovou omáčkou a posypeme usekanou petrželkou.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Tyrolský gröstl

Tato rakouská specialita je skládá z pár surovin.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.