Špenátové fetucciny s vlašskými ořechy
Použijte na tento recept zdravější verzi těstovin, které obsahují špenát.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
1034 KCal
47 %
43 %
-
Energie
4325 KJ
47 %
43 %
-
Sacharidy
95,3 g
108 %
95 %
-
Vláknina
9,1 g
30 %
30 %
-
Bílkoviny
21,4 g
34 %
31 %
-
Tuky
60,9 g
94 %
87 %
-
nasycené
11,3 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Ořechy nasekáme nahrubo. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a osmahneme je na rozpáleném olivovém oleji. Do pánve přidáme nasekané ořechy a krátce je prohřejeme. Polovinu ořechů vyndáme z pánve a dáme stranou. Ke zbylým ořechům přilijeme do pánve smetanu. Směs ještě chvíli provaříme a dochutíme bazalkou, solí a pepřem.
- Mezitím uvaříme fetuccini podle návodu na obalu. Hotové scedíme, přidáme ořechy orestované na olivovém oleji a vše promícháme.
- Takto upravené těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme hotovou omáčkou a posypeme usekanou petrželkou.