Španělský ptáček s rýží

Pochutnejte si na tom nejlepším španělském ptáčkovi, co jste kdy měli.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    491 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2055 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    4,0 g

    5 %

    4 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    53,3 g

    85 %

    78 %

  • Tuky

    28,8 g

    44 %

    41 %

  • nasycené

    9,0 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Opláchnutý kus kvalitního zadního hovězího nakrájíme přes vlákna na podlouhlé plátky.
  2. Naklepeme je, osolíme, mírně opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí.
  3. Na okraj masa klademe slaninu nakrájenou na silnější nudle, salám, okurky a čtvrtinu vařeného vejce. Plátky pevně zavineme, na okrajích upevníme párátkem (nebo převážeme nití) a na povrchu osolíme. Ptáčky orestujeme na zpěněné cibuli, podlijeme a dusíme doměkka.
  4. Ptáčky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, přidáme lžíci hořčice, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou, dobře rozmícháme a vaříme za občasného promíchání nejméně 20 minut. Uvařenou omáčku podle potřeby přisolíme, přecedíme na ptáčky (zbavené párátek nebo nití) a znovu krátce povaříme. Ptáčka podáváme s vařenou rýží, zdobíme nasekanou kudrnkou.
Autor:

Podobné recepty

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Telecí závitky se sušenými rajčaty

Nevíte jak připravit telecí maso? Máme pro vás skvělý recept.