Ingredience
Postup
- Opláchnutý kus kvalitního zadního hovězího nakrájíme přes vlákna na podlouhlé plátky.
- Naklepeme je, osolíme, mírně opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí.
- Na okraj masa klademe slaninu nakrájenou na silnější nudle, salám, okurky a čtvrtinu vařeného vejce. Plátky pevně zavineme, na okrajích upevníme párátkem (nebo převážeme nití) a na povrchu osolíme. Ptáčky orestujeme na zpěněné cibuli, podlijeme a dusíme doměkka.
- Ptáčky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, přidáme lžíci hořčice, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou, dobře rozmícháme a vaříme za občasného promíchání nejméně 20 minut. Uvařenou omáčku podle potřeby přisolíme, přecedíme na ptáčky (zbavené párátek nebo nití) a znovu krátce povaříme. Ptáčka podáváme s vařenou rýží, zdobíme nasekanou kudrnkou.