Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    481 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2013 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    67,7 g

    77 %

    68 %

  • Vláknina

    5,1 g

    17 %

    17 %

  • Bílkoviny

    16,1 g

    26 %

    24 %

  • Tuky

    16,6 g

    25 %

    24 %

  • nasycené

    6,7 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Nahrubo nakrájený špenát vložíme do cedníku. Špagety uvaříme podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě al dente, tedy uvnitř pevné na skus.
  2. Těstoviny scedíme ke špenátu do cedníku a špenát necháme zavadnout. Na středním ohni v pánvi rozehřejeme olej ze sušených rajčat.
  3. Přidáme nasekaný česnek, červenou papriku, nakrájená sušená rajčata, sůl, pepř a za stálého míchání restujeme asi minutu.
  4. Zesílíme oheň, přilijeme vývar a necháme ho zredukovat na polovinu. Vmícháme zakysanou smetanu, nastrouhaný parmazán a máslo. Nakonec přidáme špagety i špenát a promícháme.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.