Špagety po katalánsku

Rychlý oběd nebo večeři vykouzlíte s noblesou, která je typická pro středomořskou kuchyni. Přitom vám budou stačit ingredience, které máte doma.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    713 KCal

    32 %

    30 %

  • Energie

    2981 KJ

    32 %

    30 %

  • Sacharidy

    64,7 g

    73 %

    65 %

  • Vláknina

    6,2 g

    21 %

    21 %

  • Bílkoviny

    33,2 g

    53 %

    49 %

  • Tuky

    33,9 g

    52 %

    48 %

  • nasycené

    6,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Piniové oříšky opražíme nasucho na pánvi dozlatova. Špagety uvaříme v osolené vodě na skus. Scedíme je a necháme okapat.
  2. Cibuli s česnekem oloupeme. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na tenké plátky. Slaninu pokrájíme nadrobno, očištěnou krkovičku na kostky, klobásu na půlkolečka.
  3. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm slaninu s krkovičkou. Přisypeme cibuli, a klobásu a také je osmahneme. Nakonec vmícháme česnek.
  4. Směs v pánvi poprášíme paprikou a zalijeme rajčaty. Vše osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a 10 minut podusíme.
  5. Těsně před koncem vmícháme špagety, oříšky a petrželku. Směs prohřejeme a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Svíčková s brusinkami

Uvařte si klasickou českou omáčku jako od maminky.

Šunkofleky s uzeným masem

Pochutná si celá rodina.

Treska s fazolemi

Připravte k obědu rybu podle našeho receptu.

Zelenina s humusem z bílých fazolí

Jste vegan? Připravte si na grilovačce humus se zeleninou.