Špagety po katalánsku
Rychlý oběd nebo večeři vykouzlíte s noblesou, která je typická pro středomořskou kuchyni. Přitom vám budou stačit ingredience, které máte doma.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
713 KCal
32 %
30 %
-
Energie
2981 KJ
32 %
30 %
-
Sacharidy
64,7 g
73 %
65 %
-
Vláknina
6,2 g
21 %
21 %
-
Bílkoviny
33,2 g
53 %
49 %
-
Tuky
33,9 g
52 %
48 %
-
nasycené
6,7 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Piniové oříšky opražíme nasucho na pánvi dozlatova. Špagety uvaříme v osolené vodě na skus. Scedíme je a necháme okapat.
- Cibuli s česnekem oloupeme. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na tenké plátky. Slaninu pokrájíme nadrobno, očištěnou krkovičku na kostky, klobásu na půlkolečka.
- Ve velké pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm slaninu s krkovičkou. Přisypeme cibuli, a klobásu a také je osmahneme. Nakonec vmícháme česnek.
- Směs v pánvi poprášíme paprikou a zalijeme rajčaty. Vše osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a 10 minut podusíme.
- Těsně před koncem vmícháme špagety, oříšky a petrželku. Směs prohřejeme a podáváme.