Sorbet z limetové šťávy

Osvěžující sorbet je v horkých dnech ještě lepší než klasická zmrzlina.

Obtížnost

Lehké

Vaření 45 min

bez mražení

Ingredience

6 PORCE +

Postup

  1. Jednu limetku pečlivě omyjeme. Okrájíme z ní kůru bez bílé slupky a nakrájíme ji na malé kousky. Ze všech limetek vymačkáme šťávu.
  2. Dáme do kastrůlku 150 g cukru a zalijeme 400 ml vody. Přivedeme k varu. Pak oheň ztlumíme a cukrový sirup vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Vsypeme do něj nakrájenou limetovou kůru, promícháme a sundáme z ohně.
  3. Smícháme limetkový džus s limetkovou šťávou a cukrovým sirupem. Vlijeme do misky a necháme v mrazáku 5 až 6 hodin mrazit, nejlépe do druhého dne.
  4. Až limetová hmota zatuhne, vyšleháme z bílků a zbylého cukru tuhý sníh. Zatuhlou limetovou hmotu nasekáme a dáme do robota s noži. Rozmixujeme na tříšť. Pak vmícháme bílkový sníh a dáme sorbet do mrazáku zatuhnout.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    172 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    721 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    41,1 g

    47 %

    41 %

  • Vláknina

    2,0 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    1,1 g

    2 %

    2 %

  • Tuky

    0,1 g

    0 %

    0 %

  • nasycené

    0,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Rebarborový páj

Hurá, rebarborová sezóna je tady.

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.