Sorbet z limetové šťávy
Osvěžující sorbet je v horkých dnech ještě lepší než klasická zmrzlina.
Vaření 45 min
bez mražení
Postup
- Jednu limetku pečlivě omyjeme. Okrájíme z ní kůru bez bílé slupky a nakrájíme ji na malé kousky. Ze všech limetek vymačkáme šťávu.
- Dáme do kastrůlku 150 g cukru a zalijeme 400 ml vody. Přivedeme k varu. Pak oheň ztlumíme a cukrový sirup vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Vsypeme do něj nakrájenou limetovou kůru, promícháme a sundáme z ohně.
- Smícháme limetkový džus s limetkovou šťávou a cukrovým sirupem. Vlijeme do misky a necháme v mrazáku 5 až 6 hodin mrazit, nejlépe do druhého dne.
- Až limetová hmota zatuhne, vyšleháme z bílků a zbylého cukru tuhý sníh. Zatuhlou limetovou hmotu nasekáme a dáme do robota s noži. Rozmixujeme na tříšť. Pak vmícháme bílkový sníh a dáme sorbet do mrazáku zatuhnout.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
172 KCal
8 %
7 %
-
Energie
721 KJ
8 %
7 %
-
Sacharidy
41,1 g
47 %
41 %
-
Vláknina
2,0 g
7 %
7 %
-
Bílkoviny
1,1 g
2 %
2 %
-
Tuky
0,1 g
0 %
0 %
-
nasycené
0,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Levandulový dort
Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.