Smetanový koláč s mandarinkami
Upečte si podle našeho receptu skvělý koláč.
Postup
- Mouku prosijeme do mísy, uprostřed uděláme důlek a vlijeme do něj vlažné mléko, rozdrobíme droždí a smícháme s 1 lžící cukru. Poprášíme trochou mouky, zakryjeme utěrkou a necháme 15 minut kynout.
- Pak přidáme zbylý cukr, vanilkový cukr, špetku soli, vejce a olej a vypracujeme hladké těsto. Přikryté necháme dalších 15 minut kynout.
- Těsto rozválíme, přeneseme na vymazaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě při 175 °C 15-20 minut. Necháme vychladnout.
- Mezitím z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který vyšleháme dohladka. Ušleháme šlehačku a vmícháme ji do krému. Dortové želé připravíme podle návodu na obalu. Na korpus rozetřeme třetinu krému, zbylým naplníme cukrářský sáček a ve 4cm odstupech nastříkáme proužky. Mezi ně klademe okapané mandarinky, které zalijeme želé a necháme ztuhnout. Krém ozdobíme mandlovými lupínky.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
226 KCal
10 %
9 %
-
Energie
946 KJ
10 %
9 %
-
Sacharidy
31,4 g
36 %
31 %
-
Vláknina
1,5 g
5 %
5 %
-
Bílkoviny
6,3 g
10 %
9 %
-
Tuky
8,0 g
12 %
11 %
-
nasycené
2,8 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA