Ingredience
Postup
- Mouku prosijeme do mísy, uprostřed uděláme důlek a vlijeme do něj vlažné mléko, rozdrobíme droždí a smícháme s 1 lžící cukru. Poprášíme trochou mouky, zakryjeme utěrkou a necháme 15 minut kynout.
- Pak přidáme zbylý cukr, vanilkový cukr, špetku soli, vejce a olej a vypracujeme hladké těsto. Přikryté necháme dalších 15 minut kynout.
- Těsto rozválíme, přeneseme na vymazaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě při 175 °C 15-20 minut. Necháme vychladnout.
- Mezitím z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který vyšleháme dohladka. Ušleháme šlehačku a vmícháme ji do krému. Dortové želé připravíme podle návodu na obalu. Na korpus rozetřeme třetinu krému, zbylým naplníme cukrářský sáček a ve 4cm odstupech nastříkáme proužky. Mezi ně klademe okapané mandarinky, které zalijeme želé a necháme ztuhnout. Krém ozdobíme mandlovými lupínky.