Smetanový koláč s hroznovým vínem

Upečte si podle našeho receptu skvělý koláč.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

16 PORCE +

Náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    279 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1168 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    35,2 g

    40 %

    35 %

  • Vláknina

    1,1 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    3,9 g

    6 %

    6 %

  • Tuky

    13,2 g

    20 %

    19 %

  • nasycené

    7,3 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Změklé máslo nakrájíme na kostičky a promícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, solí, moukou a vejcem. Vypracujeme hladké těsto a uložíme ho na 30 minut do ledničky odpočinout.
  2. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme zakysanou smetanu, mouku a důkladně promícháme.
  3. Odpočinuté těsto rozválíme na pomoučněném vále na kulatý plát silný asi 5 mm a vyložíme jím formu o průměru 26 cm, vymazanou tukem a vysypanou hrubou moukou.
  4. Na těsto rozetřeme smetanovou směs, poklademe ji omytými a okapanými kuličkami hroznového vína a posypeme mandlemi. Koláč pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 45 minut.
Autor:

Podobné recepty

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.

Růžový chia pudink

Lahodný a navíc zdravý dezert s malinami.