Smetanové řezy

nehodnoceno

Upečte si k čaji výborné smetanové řezy.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez chladnutí a tuhnutí

Ingredience

20 PORCE +

Těsto:

Krém:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    296 KCal

    13 %

    12 %

  • Energie

    1237 KJ

    13 %

    12 %

  • Sacharidy

    35,1 g

    40 %

    35 %

  • Vláknina

    0,8 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    5,1 g

    8 %

    8 %

  • Tuky

    14,8 g

    23 %

    21 %

  • nasycené

    8,9 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Změklé máslo propracujeme se zbylými ingrediencemi v hladké těsto. Rozdělíme ho napůl. Jeden díl těsta rozválíme na obdélník ve velikosti středně velkého plechu, lehce propícháme vidličkou a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 15 minut. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
  2. V mléce rozmícháme pudink a cukr a za stálého míchání provaříme cca 3 minuty. Když pudink zchladne, přidáme zakysanou smetanu a šťávu z citronu a prošleháme. Kréme rozetřeme na předpečený korpus.
  3. Druhou polovinu těsta rozválíme na stejně velký obdélníkový plát jako předchozí část těsta a položíme ho navrch. Pečeme v troubě při 170 °C ještě cca 25 minut. Po upečení necháme zcela vychladnout a odležet v chladu ideálně 120 minut. Pak nakrájíme na porce, můžeme lehce pocukrovat.
Autor:

Podobné recepty

Šikmý vrstvený dezert s ovocem

Tento dezert působí opravdu luxusně.

Žloutkové řezy

Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.

Pomerančové řezy

Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.

Řezy s pudinkovým krémem

Lahodný dezert z listového těsta.

Řezy z odpalovaného těsta

Odpalovaného těsta se nemusíte bát, s naším receptem ho hravě zvládnete.