Ingredience
Postup
- Změklé máslo propracujeme se zbylými ingrediencemi v hladké těsto. Rozdělíme ho napůl. Jeden díl těsta rozválíme na obdélník ve velikosti středně velkého plechu, lehce propícháme vidličkou a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 15 minut. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
- V mléce rozmícháme pudink a cukr a za stálého míchání provaříme cca 3 minuty. Když pudink zchladne, přidáme zakysanou smetanu a šťávu z citronu a prošleháme. Kréme rozetřeme na předpečený korpus.
- Druhou polovinu těsta rozválíme na stejně velký obdélníkový plát jako předchozí část těsta a položíme ho navrch. Pečeme v troubě při 170 °C ještě cca 25 minut. Po upečení necháme zcela vychladnout a odležet v chladu ideálně 120 minut. Pak nakrájíme na porce, můžeme lehce pocukrovat.