Smažený plněný sýr

Připravte si doma českou klasiku v podobě smažáku.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    451 KCal

    20 %

    19 %

  • Energie

    1886 KJ

    20 %

    19 %

  • Sacharidy

    4,6 g

    5 %

    5 %

  • Vláknina

    0,1 g

    0 %

    0 %

  • Bílkoviny

    37,4 g

    59 %

    55 %

  • Tuky

    31,4 g

    48 %

    45 %

  • nasycené

    19,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Hermelíny podélně rozkrojíme na tři plátky. Čtyři plátky sýra rozložíme na pracovní plochu a potřeme taveným sýrem. Pak položíme šunku, plátek hermelínu a opět potřeme taveným sýrem. Vrstvy opakujeme do zpracování všech ingrediencí. Poslední vrstvu tvoří sýr.
  2. Prokládané sýry rukama dobře stiskneme, aby se všechny vrstvy spojily.
  3. Vejce, mléko, hladkou mouku, najemno nasekané bylinky a sůl důkladně promícháme a vytvoříme hustější těstíčko. Prokládaný sýr v něm opatrně namočíme a pak obalíme ve strouhance.
  4. Obalené sýry necháme v chladničce ztuhnout asi 20-30 minut. Pak je osmažíme v dostatečném množství rozpáleného oleje dozlatova. Osmažený sýr položíme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Vhodnou přílohou jsou brambory a tatarská omáčka.
Autor:

Podobné recepty

Perfektní svíčková s karlovarskými knedlíky

Jak název napovídá, na této svíčkové si opravdu pochutnáte.

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.