Ingredience
Postup
- Hermelíny podélně rozkrojíme na tři plátky. Čtyři plátky sýra rozložíme na pracovní plochu a potřeme taveným sýrem. Pak položíme šunku, plátek hermelínu a opět potřeme taveným sýrem. Vrstvy opakujeme do zpracování všech ingrediencí. Poslední vrstvu tvoří sýr.
- Prokládané sýry rukama dobře stiskneme, aby se všechny vrstvy spojily.
- Vejce, mléko, hladkou mouku, najemno nasekané bylinky a sůl důkladně promícháme a vytvoříme hustější těstíčko. Prokládaný sýr v něm opatrně namočíme a pak obalíme ve strouhance.
- Obalené sýry necháme v chladničce ztuhnout asi 20-30 minut. Pak je osmažíme v dostatečném množství rozpáleného oleje dozlatova. Osmažený sýr položíme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Vhodnou přílohou jsou brambory a tatarská omáčka.