Smažený celer s nivou a petrželovými brambůrkami

K obědu si připravte tuto zajímavou kombinaci - smažený celer s nivou a podávejte ho s petrželkovými bramborami.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

bez chladnutí

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    506 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2117 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    36,8 g

    42 %

    37 %

  • Vláknina

    12,1 g

    40 %

    40 %

  • Bílkoviny

    20,7 g

    33 %

    30 %

  • Tuky

    29,0 g

    45 %

    41 %

  • nasycené

    16,7 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Celer oloupeme a nakrájíme na osm tenčích koleček. Uvaříme je v osolené vodě do poloměkka. Pak kolečka celeru vyjmeme a necháme zchladnout.
  2. Nivu nakrájíme na plátky a rozdělíme je na čtyři kolečka celeru. Přiklopíme je zbylým celerem a obalíme nejdříve v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Necháme chvilku odležet a znovu je obalíme ve vejcích a strouhance.
  3. V pánvi rozehřejeme olej a obalené celery smažíme dozlatova. V hrnci rozehřejeme máslo a přisypeme nasekanou petrželku. Přidáme brambory a promícháme. Smažený celer podáváme s petrželovými brambůrkami.
Autor:

Podobné recepty

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.