Ingredience
Postup
- Z plátků toastového chleba odkrojíme kůrku. Středy rozdrobíme do mísy, zalijeme mlékem a necháme asi 5 minut rozmočit.
- K namočenému pečivu přidáme jedno vejce, rozmělněné mleté maso a prolisovaný česnek, ochutíme solí a pepřem a pořádně rukou propracujeme, až bude směs hezky držet pohromadě.
- Připravíme misky na trojobal – s moukou, rozšlehanými zbylými vejci a strouhankou. Lžící odebíráme kousky masa, do středu vmáčkneme jednu minimozzarellu a vytvarujeme kuličku. Tu pak obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.
- V hluboké pánvi nebo kastrolu zahřejeme vyšší vrstvu oleje. Vložíme kuličky a za mírného bublání je smažíme na středním plameni dozlatova, trvá to asi 5 minut, než se kuličky propečou. Usmažené je necháme okapat na ubrousku. Servírujeme horké s pestem a majonézou.