Smažené masové kuličky plněné mozzarellou

nehodnoceno

Kombinace mozzarelly a masových kuliček je prostě výborná.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    700 KCal

    32 %

    29 %

  • Energie

    2930 KJ

    32 %

    29 %

  • Sacharidy

    69,5 g

    79 %

    69 %

  • Vláknina

    3,1 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    62,8 g

    100 %

    92 %

  • Tuky

    18,2 g

    28 %

    26 %

  • nasycené

    9,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z plátků toastového chleba odkrojíme kůrku. Středy rozdrobíme do mísy, zalijeme mlékem a necháme asi 5 minut rozmočit.
  2. K namočenému pečivu přidáme jedno vejce, rozmělněné mleté maso a prolisovaný česnek, ochutíme solí a pepřem a pořádně rukou propracujeme, až bude směs hezky držet pohromadě.
  3. Připravíme misky na trojobal – s moukou, rozšlehanými zbylými vejci a strouhankou. Lžící odebíráme kousky masa, do středu vmáčkneme jednu minimozzarellu a vytvarujeme kuličku. Tu pak obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.
  4. V hluboké pánvi nebo kastrolu zahřejeme vyšší vrstvu oleje. Vložíme kuličky a za mírného bublání je smažíme na středním plameni dozlatova, trvá to asi 5 minut, než se kuličky propečou. Usmažené je necháme okapat na ubrousku. Servírujeme horké s pestem a majonézou.
Autor:

Podobné recepty

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Jarní poke bowl s lososem

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...

Frittata s chřestem, pórkem a ricottou

Připravte si snadnou a zdravou večeři, která pochází z nedaleké Itálie.

Roláda z panenky s karamelizovanými mrkvičkami

Této šťavnaté roládě s rafinovanou náplní neodoláte.