Slepičí polévka

Není nic lepšího než silný vývar.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Na nudle:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    585 KCal

    27 %

    24 %

  • Energie

    2448 KJ

    27 %

    24 %

  • Sacharidy

    10,4 g

    12 %

    10 %

  • Vláknina

    3,1 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    46,8 g

    74 %

    69 %

  • Tuky

    37,5 g

    58 %

    54 %

  • nasycené

    10,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Očištěnou slepici dáme do 3 litrů studené vody, přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu, pórek, česnek a cibuli se slupkou rozkrojenou na polovinu. Osolíme a přivedeme k varu. Po půl hodině zeleninu vyjmeme.
  2. Mezitím si připravíme těsto na nudle. Do misky nasypeme mouku, přidáme vejce, olej a 1 lžičku vody. Vypracujeme těsto, zabalíme do folie a necháme odležet. Z těsta vyválíme tenký plát, který rozkrájíme na 6-8 cm široké pásy a necháme zaschnout. Potom je položíme na sebe a ostrým nožem nakrájíme jemné nudličky.
  3. Když je maso měkké, vývar scedíme, ze slepice odkrojíme prsa a stehna (použijeme je na přípravu řízečků). Zbylé maso obereme, dáme se zeleninou zpět do vývaru a krátce povaříme.
  4. Do vroucí osolené vody vsypeme nudle, necháme přejít varem a scedíme. Okapané nudle dáme do polévky a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Mrkvová polévka s bramborovou kaší

Dokonale vychucená krémová polévka, která stojí za vyzkoušení.

Polévka ze žlutého hrachu s uzeným masem

Snadná polévka, která vás zasytí.

Vývar s vaječným svítkem

Uvařte na Valentýn polévku se srdíčky.

Tafelspitz s celestýnskými nudlemi

Zahřejte se v zimě teplou polévkou.

Poctivý hovězí vývar

Jste nemocní? Doplňte tekutiny a vitamíny poctivým vývarem.