Ingredience
Postup
- Očištěnou slepici dáme do 3 litrů studené vody, přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu, pórek, česnek a cibuli se slupkou rozkrojenou na polovinu. Osolíme a přivedeme k varu. Po půl hodině zeleninu vyjmeme.
- Mezitím si připravíme těsto na nudle. Do misky nasypeme mouku, přidáme vejce, olej a 1 lžičku vody. Vypracujeme těsto, zabalíme do folie a necháme odležet. Z těsta vyválíme tenký plát, který rozkrájíme na 6-8 cm široké pásy a necháme zaschnout. Potom je položíme na sebe a ostrým nožem nakrájíme jemné nudličky.
- Když je maso měkké, vývar scedíme, ze slepice odkrojíme prsa a stehna (použijeme je na přípravu řízečků). Zbylé maso obereme, dáme se zeleninou zpět do vývaru a krátce povaříme.
- Do vroucí osolené vody vsypeme nudle, necháme přejít varem a scedíme. Okapané nudle dáme do polévky a podáváme.