Slepičí polévka se šunkovým svítkem

Není nic lepšího než silný vývar.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Na svítek:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    412 KCal

    19 %

    17 %

  • Energie

    1725 KJ

    19 %

    17 %

  • Sacharidy

    19,2 g

    22 %

    19 %

  • Vláknina

    7,4 g

    25 %

    25 %

  • Bílkoviny

    31,1 g

    49 %

    46 %

  • Tuky

    21,2 g

    33 %

    30 %

  • nasycené

    5,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Slepici omyjeme, očistíme, vložíme do studené vody. Osolíme, přidáme pepř, nové koření a přivedeme k varu. Ztlumíme a na mírném plameni pod pokličkou vaříme doměkka. Použitím tlakového hrnce můžeme podstatně snížit dobu varu.
  2. Asi čtvrt hodiny před koncem varu přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli a dovaříme. Měkkou slepici a zeleninu vyjmeme. Polévku přecedíme. Maso obereme a pokrájíme na kostičky, zeleninu na nudličky.
  3. Z bílků vyšleháme sníh. Opatrně do něho smícháme mouku a žloutky, mírně osolíme. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku. Směs nalijeme do malého vymaštěného pekáčku a upečeme v troubě dorůžova. Hotový svítek pokrájíme také na kostičky a společně s masem a zeleninou vložíme do polévky.
Autor:

Podobné recepty

Mrkvová polévka s bramborovou kaší

Dokonale vychucená krémová polévka, která stojí za vyzkoušení.

Polévka ze žlutého hrachu s uzeným masem

Snadná polévka, která vás zasytí.

Vývar s vaječným svítkem

Uvařte na Valentýn polévku se srdíčky.

Tafelspitz s celestýnskými nudlemi

Zahřejte se v zimě teplou polévkou.

Poctivý hovězí vývar

Jste nemocní? Doplňte tekutiny a vitamíny poctivým vývarem.