Ingredience
Postup
- Slepici omyjeme, očistíme, vložíme do studené vody. Osolíme, přidáme pepř, nové koření a přivedeme k varu. Ztlumíme a na mírném plameni pod pokličkou vaříme doměkka. Použitím tlakového hrnce můžeme podstatně snížit dobu varu.
- Asi čtvrt hodiny před koncem varu přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli a dovaříme. Měkkou slepici a zeleninu vyjmeme. Polévku přecedíme. Maso obereme a pokrájíme na kostičky, zeleninu na nudličky.
- Z bílků vyšleháme sníh. Opatrně do něho smícháme mouku a žloutky, mírně osolíme. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku. Směs nalijeme do malého vymaštěného pekáčku a upečeme v troubě dorůžova. Hotový svítek pokrájíme také na kostičky a společně s masem a zeleninou vložíme do polévky.