Slepičí polévka s mandlemi

Zajímavá polévka, která vás v zimě zahřeje.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    488 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2040 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    9,5 g

    11 %

    9 %

  • Vláknina

    8,4 g

    28 %

    28 %

  • Bílkoviny

    30,1 g

    48 %

    44 %

  • Tuky

    34,0 g

    52 %

    49 %

  • nasycené

    8,5 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do osolené vody dáme vařit půlku očištěné slepice. Mandle a rajčata zvlášť spaříme a oloupeme. Celer omyjeme.
  2. Po uvaření slepici vykostíme, zbavíme kůže a prsa nakrájíme na kostičky. Zbytek masa vložíme do mixeru, přidáme část vývaru, oloupané mandle a rajčata, feferonky, celerové stonky (kromě několika lístků), máslo a osolíme, okořeníme. Pak vše dobře promixujeme a krátce povaříme.
  3. Pomeranče oloupeme, rozdělíme na dílky, zbavíme jader a části vnitřních slupek a přidáme ke zbytku vývaru spolu s částí nastrouhané pomerančové kůry. Vše dobře promixujeme. Nakonec oba díly polévky spojíme, přidáme na kostičky nakrájené maso, promícháme a podáváme ozdobené lístky řapíkatého celeru a čerstvou pažitkou.
Autor:

Podobné recepty

Mrkvová polévka s bramborovou kaší

Dokonale vychucená krémová polévka, která stojí za vyzkoušení.

Polévka ze žlutého hrachu s uzeným masem

Snadná polévka, která vás zasytí.

Vývar s vaječným svítkem

Uvařte na Valentýn polévku se srdíčky.

Tafelspitz s celestýnskými nudlemi

Zahřejte se v zimě teplou polévkou.

Poctivý hovězí vývar

Jste nemocní? Doplňte tekutiny a vitamíny poctivým vývarem.