Slepičí polévka s mandlemi
Zajímavá polévka, která vás v zimě zahřeje.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
488 KCal
22 %
20 %
-
Energie
2040 KJ
22 %
20 %
-
Sacharidy
9,5 g
11 %
9 %
-
Vláknina
8,4 g
28 %
28 %
-
Bílkoviny
30,1 g
48 %
44 %
-
Tuky
34,0 g
52 %
49 %
-
nasycené
8,5 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Do osolené vody dáme vařit půlku očištěné slepice. Mandle a rajčata zvlášť spaříme a oloupeme. Celer omyjeme.
- Po uvaření slepici vykostíme, zbavíme kůže a prsa nakrájíme na kostičky. Zbytek masa vložíme do mixeru, přidáme část vývaru, oloupané mandle a rajčata, feferonky, celerové stonky (kromě několika lístků), máslo a osolíme, okořeníme. Pak vše dobře promixujeme a krátce povaříme.
- Pomeranče oloupeme, rozdělíme na dílky, zbavíme jader a části vnitřních slupek a přidáme ke zbytku vývaru spolu s částí nastrouhané pomerančové kůry. Vše dobře promixujeme. Nakonec oba díly polévky spojíme, přidáme na kostičky nakrájené maso, promícháme a podáváme ozdobené lístky řapíkatého celeru a čerstvou pažitkou.